Informatie Kopiëren Van Een Harde Schijf

Inhoudsopgave:

Informatie Kopiëren Van Een Harde Schijf
Informatie Kopiëren Van Een Harde Schijf

Video: Informatie Kopiëren Van Een Harde Schijf

Video: Informatie Kopiëren Van Een Harde Schijf
Video: kopiëren naar externe hd 2024, April
Anonim

Het proces van het overzetten van informatie van een oude harde schijf naar een recent aangeschafte harde schijf kan veel problemen veroorzaken voor de gebruiker. De grootste ergernis is dat bij het wisselen van een harde schijf de gebruiker al genoeg kopzorgen krijgt, omdat veel mensen het besturingssysteem en alle software opnieuw gaan installeren. Maar niet alles is zo slecht en er is een uitweg uit deze situatie - speciale programma's waarmee u kopieën van de ene HDD naar de andere kunt maken.

Informatie kopiëren van een harde schijf
Informatie kopiëren van een harde schijf

Het is nodig

  • - Een computer;
  • - Acronis Disk Director Suite-programma.

instructies:

Stap 1

De oplossing voor het hierboven beschreven probleem zal worden bekeken aan de hand van het voorbeeld van het gebruik van het Acronis Disk Director Suite-programma. Ondanks dat er voor wordt betaald, rechtvaardigt het zijn prijs volledig en biedt het een onovertroffen gebruikerservaring. Het programma bevat alle benodigde componenten voor schijfbeheer. Download het van internet en installeer het op uw computer.

Stap 2

Om een partitie van de ene HDD naar de andere te kopiëren, gebruikt u het contextmenu door op het partitiepictogram te klikken. Het programma stelt u in staat om de locatie aan te wijzen waar de sectie zal worden gekopieerd. Wanneer u de systeemschijf kopieert, dat wil zeggen degene waarop het besturingssysteem zich bevindt, moet u de optie "Primaire partitie" specificeren in het menu "Kopiëren als", andere partities kunnen als logisch worden verwerkt.

Stap 3

Dezelfde acties kunnen worden uitgevoerd met behulp van een speciale kopieerwizard voor secties, en dit is nog handiger in termen van de geboden interface. Vergeet bij het kopiëren van de systeempartitie niet de parameter "Actief" in het type op te geven. Na voltooiing van het plan voor informatieoverdracht, gemaakt in deze wizard, klikt u op de knop "Uitvoeren" en stemt u ermee in om de computer opnieuw op te starten.

Stap 4

Na het opnieuw opstarten, maar voordat het bureaublad verschijnt, ziet u het venster Disk Director, dat de huidige voortgang van het werk laat zien. Nadat u het proces van het kopiëren van informatie hebt voltooid, kunt u een nieuwe schijf plaatsen in plaats van de oude of de opstartvolgorde van harde schijven wijzigen in BIOS Setup.

Aanbevolen: