Waarom Wordt De Harde Schijf Een Harde Schijf Genoemd?

Inhoudsopgave:

Waarom Wordt De Harde Schijf Een Harde Schijf Genoemd?
Waarom Wordt De Harde Schijf Een Harde Schijf Genoemd?

Video: Waarom Wordt De Harde Schijf Een Harde Schijf Genoemd?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2023, Februari
Anonim

Het woord "harde schijf" wordt vaak gebruikt bij het benoemen van een harde schijf van een computer. Het lijkt erop dat dit apparaat een tweede naam heeft gekregen van de achternaam van de ontwikkelaar. Dit is echter helemaal niet het geval.

Waarom wordt de harde schijf een harde schijf genoemd?
Waarom wordt de harde schijf een harde schijf genoemd?

Wat is een andere naam voor harde schijven?

Harde schijven zijn erin geslaagd om veel verschillende namen te krijgen, en de harde schijf is niet de enige onder hen. Dus in oude leerboeken over informatica verscheen de afkorting HDD, wat staat voor "harde schijf". De prijskaartjes van computerwinkels bevatten een andere afkorting - HDD (Hard Disc Drive). Het wordt ook gebruikt in computergeheugen. Een verkorte naam is ook mogelijk - Hard Drive. Maar gebruikers horen nog steeds het woord "winchester", evenals afgeleiden ervan - "schroef" en "lier".

Het echte antwoord op het woord "Winchester"

In feite was de Winchester een Amerikaans geweer dat tijdens het Wilde Westen werd gebruikt. Deze informatie zal velen verbazen, want een metalen doos met magnetische schijven is nauwelijks te vergelijken met een vuurwapen.

De schijf kreeg de naam harde schijf dankzij de Amerikaanse firma IBM, die in 1973 een harde schijf uitbracht. De specialisten van het bedrijf die aan vergelijkbare producten werkten, creëerden de 3340. Voor het eerst bevatte het schijfplateaus en leeskoppen in een enkele behuizing. Ze raakten elkaar niet aan vanwege de tussenlaag van de binnenkomende luchtstroom die tijdens snelle rotatie wordt gevormd. Tijdens het werken aan het apparaat gebruikten de ingenieurs de interne naam - "30-30". Deze cijfers spraken van de aanwezigheid van 30 sectoren en sporen.

In die tijd werd het Winchester-jachtgeweer in de VS geproduceerd. Het was geladen met patronen met een kaliber van 7,62 mm. Deze cartridge was als volgt gemerkt: Winchester 30-30. De nummers in deze markering kwamen overeen met de werktitel die aan de harde schijf was gegeven. De analogie voortzettend, begonnen ingenieurs hun ontwikkeling ook een harde schijf te noemen.

Wat het geweer zelf betreft, het heette het Winchester-model 94. Tegelijkertijd werden dergelijke wapens geproduceerd door andere bedrijven, met name Remington. In de meeste gevallen werd het geweer gebruikt bij de jacht op groot wild. Vervolgens beperkten de Amerikaanse autoriteiten het gebruik van patronen voor dit wapen voor jachtdoeleinden. Als gevolg hiervan daalde de vraag naar het pistool. Momenteel wordt het voornamelijk gekocht door verzamelaars.

In Europa en de VS wordt het woord "harde schijf" niet meer gebruikt in verband met een harde schijf. In het Russisch blijft de naam semi-officieel, maar in het jargon worden meestal de woorden "schroef", "vinch" en zelfs "bezem" gebruikt.

Populair per onderwerp