Hoe Een Harde Schijf In Een Laptop Te Kopiëren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf In Een Laptop Te Kopiëren
Hoe Een Harde Schijf In Een Laptop Te Kopiëren

Video: Hoe Een Harde Schijf In Een Laptop Te Kopiëren

Video: Hoe Een Harde Schijf In Een Laptop Te Kopiëren
Video: kopiëren naar externe hd 2024, Mei
Anonim

Er worden verschillende methoden gebruikt om informatie van de harde schijf van een laptop te kopiëren. De eenvoudigste manier is om een externe harde schijf op uw mobiele computer aan te sluiten. Helaas hebben niet alle gebruikers dergelijke schijven.

Hoe een harde schijf in een laptop te kopiëren
Hoe een harde schijf in een laptop te kopiëren

Noodzakelijk

  • - Partitie Beheerder;
  • - IDE-adapter.

instructies:

Stap 1

Als je een desktopcomputer hebt, sluit je de harde schijf van je laptop hierop aan. Verwijder de harde schijf van de mobiele computer door het gewenste compartimentdeksel te openen. Ontdek het type apparaatinterface. Om verbinding te maken met het moederbord, worden meestal IDE- en SATA-poorten gebruikt.

Stap 2

Om een IDE harde schijf aan te sluiten heb je een speciale adapter nodig. Het is de aansluiting van de databus en de voedingskabel op een gemeenschappelijke interface. Als uw laptop een harde schijf met een SATA-poort heeft, sluit u deze gewoon aan op hetzelfde kanaal op uw desktopcomputer.

Stap 3

Zet uw pc aan en houd de F8-toets ingedrukt. Selecteer de gewenste harde schijf om door te gaan met downloaden. Installeer het Partition Manager-programma. Start uw computer opnieuw op en voer dit hulpprogramma uit.

Stap 4

Verwijder verschillende partities van de harde schijf van uw computer. Zorg ervoor dat u belangrijke bestanden van tevoren opslaat. Open nu het tabblad "Wizards" en selecteer "Harde schijf kopiëren".

Stap 5

Selecteer in het nieuwe venster de harde schijf van de laptop en klik op de knop "Volgende". Specificeer het niet-toegewezen gebied van de harde schijf van de stationaire computer. De grootte moet groter zijn dan de grootte van de harde schijf van de mobiele computer. Klik nogmaals op de knop Volgende.

Stap 6

Sluit het instellingenvenster. Open het tabblad "Wijzigingen" en klik op de knop "Toepassen". Het kopieerproces van de harde schijf kan enkele uren duren. Start uw computer opnieuw op nadat deze is voltooid.

Stap 7

Start het Partition Manager-programma opnieuw. Maak een nieuwe partitie op de harde schijf van uw computer. Gebruik hiervoor de vrije ruimte die overblijft na het kopiëren van de informatie.

Stap 8

Deze procedure kan ook worden uitgevoerd met externe harde schijven. Sluit hiervoor uw apparaat aan op uw laptop via eSATA- of USB-poorten.

Aanbevolen: