Informatie Overzetten Van Een Harde Schijf Naar Een Andere Schijf

Inhoudsopgave:

Informatie Overzetten Van Een Harde Schijf Naar Een Andere Schijf
Informatie Overzetten Van Een Harde Schijf Naar Een Andere Schijf

Video: Informatie Overzetten Van Een Harde Schijf Naar Een Andere Schijf

Video: Informatie Overzetten Van Een Harde Schijf Naar Een Andere Schijf
Video: ZET JE BESTANDEN OVER VAN HDD NAAR SSD! - Tutorial - TechTime 2024, April
Anonim

Om de veiligheid van informatie te vergroten, wordt aanbevolen om belangrijke bestanden naar andere media te kopiëren. Er zijn verschillende manieren om gegevens van de ene harde schijf naar de andere over te zetten. Soms zijn hiervoor twee computers tegelijk nodig.

Informatie overzetten van een harde schijf naar een andere schijf
Informatie overzetten van een harde schijf naar een andere schijf

Het is nodig

Kruiskopschroevendraaier

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier is om beide harde schijven op één vaste computer aan te sluiten. Schakel uw pc uit en open de systeemeenheid. Meestal vereist dit het losdraaien van 2 of 3 schroeven en het verwijderen van de linkerkant van de behuizing. Bekijk de beschikbare connectoren voor het aansluiten van schijven.

Stap 2

Selecteer de gewenste connector (IDE of SATA). Sluit er een tweede harde schijf op aan. Sluit de voedingskabel aan op de schijf. Zet uw computer aan en houd de Delete-toets ingedrukt. Wacht tot het BIOS-menu start.

Stap 3

Open het tabblad Opstartopties en zorg ervoor dat het opstarten vanaf uw hoofdharde schijf wordt uitgevoerd. Wijzig indien nodig de opstartopties. Sla de BIOS-instellingen op en start uw computer opnieuw op. Wacht tot het besturingssysteem klaar is met opstarten.

Stap 4

Open het menu Deze computer en selecteer de eerste harde schijf. Zoek de bestanden die naar een andere harde schijf moeten worden overgebracht. Selecteer ze met de linkermuisknop terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt. Klik nu met de rechtermuisknop op een geselecteerd bestand en selecteer "Kopiëren".

Stap 5

Open een ander venster van het menu "Deze computer" en ga naar de lijst met mappen van de tweede harde schijf. Zoek de gewenste map, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Plakken". Wacht tot de bestanden zijn gekopieerd. Als u de gegevens wilt verplaatsen en niet wilt kopiëren, selecteert u na het selecteren van de gewenste bestanden "Knippen".

Stap 6

Als er een lokaal netwerk tussen uw computers is ingesteld, kunt u bestanden verplaatsen zonder de harde schijf te verwijderen. Maak een willekeurige map op de tweede pc en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer "Delen". Geef volledige toegang (lezen en schrijven) tot deze map.

Stap 7

Druk op de tweede pc op de sneltoets Win + R en voer het commando / 101.10.15.1 in. De cijfers vertegenwoordigen het IP-adres van de netwerkadapter van de tweede computer. Nadat u de lijst met beschikbare mappen hebt geopend, selecteert u de nieuw gemaakte map en kopieert u de gewenste bestanden.

Aanbevolen: