BIOS Flashen Op Een Moederbord Flash

Inhoudsopgave:

BIOS Flashen Op Een Moederbord Flash
BIOS Flashen Op Een Moederbord Flash

Video: BIOS Flashen Op Een Moederbord Flash

Video: BIOS Flashen Op Een Moederbord Flash
Video: Q Flash Plus Как обновить биос на материнских платах GIGABYTE 2024, Mei
Anonim

BIOS-flashprogramma's worden geproduceerd door productiebedrijven of worden onafhankelijk geschreven door externe ontwikkelaars. Als de knipperende procedure nieuw voor u is, kiest u alleen de originele software.

BIOS flashen op een moederbord flash
BIOS flashen op een moederbord flash

Noodzakelijk

  • - floppydisk;
  • - knipperprogramma.

instructies:

Stap 1

Bereid uw computer voor op flashen. Deze actie mag alleen worden uitgevoerd als er een ononderbroken stroomvoorziening is, gebruik indien mogelijk de UPS, zo niet, selecteer de nachttijd om te knipperen. Zorg er ook voor dat uw besturingssysteem stabiel genoeg is, Windows XP, Vista of Seven is voldoende.

Stap 2

Als je een ouder besturingssysteem hebt, gebruik dan de firmware van DOS of rechtstreeks van het BIOS, als een dergelijk item wordt geleverd door je moederbordmodel. Kopieer met een flasher-programma de afbeelding van de huidige versie van uw BIOS.

Stap 3

Zoek software voor het flashen van het BIOS van uw moederbordmodel. U kunt het meestal vinden op de website van de fabrikant of op een cd bij uw computer. Houd er rekening mee dat de firmware moet overeenkomen met de naam van de microschakelingen van het bord. Laat de versie van het programma naar eigen goeddunken, maar het wordt aanbevolen om gebruikersrecensies te lezen voordat u dit doet.

Stap 4

Selecteer de methode voor het flashen van het BIOS. De handigste manier is rechtstreeks vanuit het besturingssysteem, maar er is nog steeds de mogelijkheid om te updaten vanuit DOS of vanuit het BIOS-menu. In het eerste geval wordt het knipperende programma gestart, waarin u alleen de update hoeft te starten, nadat u het pad naar het bestand van de gedownloade software hebt opgegeven.

Stap 5

Updaten vanuit DOS wordt op een vergelijkbare manier uitgevoerd - het installatiebestand wordt naar een diskette geschreven en vanuit het menu geladen. Als uw moederbordmodel updates rechtstreeks vanuit het BIOS ondersteunt, plaatst u de vereiste diskette in het station, start u de computer opnieuw op en drukt u op Del. Selecteer in BIOS het update-item en geef vervolgens de diskette met het bestand op.

Stap 6

Koppel na het knipperen de computer los van de stroombron, verwijder de batterij van het moederbord en koppel alle stroomkabels los. Voer na een half uur de initiële instelling van de parameters uit. In het geval van problemen met flashen, start u op vanaf een hersteldiskette en selecteert u vervolgens een firmwareversie die lager is dan de vorige, hoogstwaarschijnlijk wordt u in dit geval geconfronteerd met onvoltooide software.

Aanbevolen: