Bios Van Een ATI-videokaart Flashen

Inhoudsopgave:

Bios Van Een ATI-videokaart Flashen
Bios Van Een ATI-videokaart Flashen
Anonim

ATI is een van de wereldleiders in het ontwerpen en vervaardigen van videokaarten. De moderne grafische oplossingen van het bedrijf zijn krachtig genoeg om elke videogame aan te kunnen. Maar als u een kaart van ATI hebt gekocht, moet u weten dat u voor een normale werking de apparaatstuurprogramma's en het BIOS van tijd tot tijd moet bijwerken.

Bios van een ATI-videokaart flashen
Bios van een ATI-videokaart flashen

Noodzakelijk

  • - Ati flash-hulpprogramma;
  • - USB-stick;
  • - MS-DOS-afbeelding;
  • - UltraIso-programma.

instructies:

Stap 1

Het BIOS van de videokaart staat niet op de driverschijf. Daarom moet u het van internet downloaden. Ook voor de firmware heeft u een eigen Ati-flashhulpprogramma, een USB-flashstation en een MS-DOS-image nodig. Alle vermelde software is gemakkelijk te vinden op internet. Je kunt elke flashdrive nemen, de capaciteit maakt niet uit.

Stap 2

Nu moet u een opstartbare USB-flashdrive maken waarnaar u een MS-DOS-image wilt schrijven, de nieuwste firmware voor uw videokaartmodel en het Ati-flashhulpprogramma. Er zijn veel programma's voor het maken van opstartbare flashdrives op internet. Het is het beste om UltraIso te gebruiken. Installeer het programma op uw harde schijf. Start het op.

Stap 3

Selecteer "Openen" in het programmamenu. Geef het pad op naar alle eerder gedownloade bestanden. Ze moeten in dezelfde map staan. Selecteer alle bestanden en klik op "Openen". Selecteer vervolgens in het programmamenu "Self-upload" en "Burn image from hard disk". Selecteer daarna uw USB-flashstation en klik op "Ja". Wacht tot de bewerking is voltooid.

Stap 4

Ga naar BIOS. Hiervoor wordt meestal de DEL-toets gebruikt. Als je er niet mee in het BIOS kon komen, kijk dan in de instructies voor je moederbord, hoogstwaarschijnlijk moet je een andere sleutel gebruiken.

Stap 5

Installeer in het BIOS, in parameter 1 Boot device, de USB-stick. Sluit het BIOS af nadat u de instellingen hebt opgeslagen. De computer start opnieuw op en het systeem start vanaf de USB-stick. Wanneer de invoerconsole verschijnt, moet u het commando Atiflash -s 0 oldbios.bin typen. Na een paar seconden zal de computer opnieuw opstarten.

Stap 6

Voer vervolgens Atiflash -p 0 mybios.bin in. De computer zal opnieuw opstarten. Verwijder de USB-stick. Start uw computer opnieuw op met de knop op de systeemeenheid. Voer BIOS in en installeer in parameter 1 Boot device uw harde schijf.

Stap 7

Sluit het BIOS af. Vergeet niet om uw instellingen op te slaan wanneer u afsluit. De computer zal opnieuw opstarten en het systeem zal normaal opstarten. Het BIOS van de grafische kaart is nu bijgewerkt.

Aanbevolen: