Hoe Een Moederbord Te Flashen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Moederbord Te Flashen?
Hoe Een Moederbord Te Flashen?

Video: Hoe Een Moederbord Te Flashen?

Video: Hoe Een Moederbord Te Flashen?
Video: How To Flash BIOS ( English Subtitles) 2024, Mei
Anonim

Het bijwerken van stuurprogramma's voor de meeste computergebruikers is een routinematige en bekende procedure. Maar hetzelfde kan niet gezegd worden over het flashen van het moederbord-BIOS. Veel mensen aarzelen om deze eenvoudige, in het algemeen, procedure uit te voeren of twijfelen aan de noodzaak ervan. Net als bij stuurprogramma's kan het installeren van een bijgewerkte BIOS-versie echter de prestaties en stabiliteit van uw computer verbeteren.

Hoe een moederbord te flashen?
Hoe een moederbord te flashen?

Noodzakelijk

Computer, moederbord, internettoegang, basis computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Om het BIOS bij te werken, moet u het downloaden. Ga hiervoor naar de website van de fabrikant van het moederbord en zoek uw apparaat met een interne zoekopdracht. Bijna al deze pagina's hebben een gedeelte met bronnen die kunnen worden gedownload. Het bevat de nieuwste BIOS-versies. Download degene met de meest recente datum. Schrijf het naar de rootpartitie van logische schijf C of D.

Stap 2

Start uw computer opnieuw op en ga naar het BIOS-instellingenpaneel. Om dit te doen, drukt u onmiddellijk na het laden op de Del-, F2-, F1-toets of een andere toets, die wordt gevraagd door een regel op het scherm, zoiets als "Druk op Del om SETUP in te voeren". Zoek het tabblad BIOS-updateprogramma. Het kan op verschillende manieren worden genoemd, afhankelijk van het model van het moederbord, hoe precies, kunt u vinden in de instructies voor het bord. Meestal bevat de titel het woord "flash", maar dit is niet vereist. Voer het hulpprogramma uit.

Stap 3

Er verschijnen twee vensters, in een daarvan wordt de huidige BIOS-versie weergegeven en in het tweede, nadat u het pad naar het updatebestand hebt opgegeven, wordt de versie van de geïnstalleerde firmware weergegeven. Voer de BIOS-updateprocedure uit, wacht tot deze is voltooid en start de computer opnieuw op.

Aanbevolen: