Bios Flashen Op Een Videokaart

Inhoudsopgave:

Bios Flashen Op Een Videokaart
Bios Flashen Op Een Videokaart

Video: Bios Flashen Op Een Videokaart

Video: Bios Flashen Op Een Videokaart
Video: 🟢 прошивка BIOS на видеокарте NVIDIA. 🟢 BIOS firmware on NVIDIA video card. 2024, Mei
Anonim

Elke nieuwe dag brengt innovaties in de wereld van de game-industrie: de release van een nieuwe videogame, de opkomst van nieuwe software, de presentatie van nieuwe kansen op conferenties gewijd aan de video-industrie. Maar de computer van een gewone gebruiker kan niet alle veranderingen en innovaties in de wereld van computerspellen ondergaan. Een nieuw aangeschafte videokaart kan binnen een jaar verouderd zijn - sommige games draaien niet meer op zo'n computer. Er zijn slechts twee manieren om uit deze situatie te komen, behalve de aanschaf van een nieuwe videoadapter: de videokaart overklokken en de BIOS van de videokaart flashen.

Bios flashen op een videokaart
Bios flashen op een videokaart

Noodzakelijk

BIOS-updatebestand van de videokaart, software waarmee je kunt flashen

instructies:

Stap 1

Voordat u aan een dergelijke verantwoorde operatie begint, moet u ervoor zorgen dat de genomen beslissing correct is. Sommige problemen kunnen worden opgelost met een nieuwe set stuurprogramma's. Soms zijn de problemen waar u zich zorgen over maakt niet afhankelijk van de firmware. Eerst moet u uw videoprocessor kennen. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad - klik op "Eigenschappen" - open het tabblad "Opties" - in het gedeelte "Weergave" kunt u uw kaartmodel zien.

Stap 2

Om het BIOS van een NVidia-videokaart te flashen, moet u het firmwarebestand, de image van de opstartdiskette en het NvFlash-programma downloaden. U moet de diskette-image naar een diskette kopiëren om de firmware uit te voeren. In de BIOS-instellingen van het moederbord zou je de Floppy Disk-waarde in de Boot-sectie moeten hebben.

Stap 3

Plaats de diskette en start uw computer opnieuw op. Wanneer u klaar bent met het laden van gegevens van de diskette, voert u het commando nvflash -f mybios.bin in. Opgemerkt moet worden dat mybios.bin de naam is van het firmwarebestand. Je kunt het noemen zoals je wilt. Bij het flashen van het BIOS van een videokaart slaat het systeem het oude firmwarebestand op onder de naam oldbios.bin. Start uw computer opnieuw op na het einde van de firmware. Verwijder de diskette voordat u opnieuw opstart.

Stap 4

Om het BIOS van een ATI-videokaart te flashen, heb je alles hetzelfde nodig, maar dan van de fabrikant ATI. De naam van het programma dat de firmware uitvoert, is anders - AtiFlash.

Stap 5

De werking van de firmware ondergaat in dit geval enkele wijzigingen. Nadat u klaar bent met het laden van gegevens van de diskette, voert u het commando atiflash -s 0 oldbios.bin in. Hierdoor kunt u het oude firmwarebestand onmiddellijk op een diskette opslaan. Nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart, voert u de opdracht atilash -p 0 mybios.bin in. Start opnieuw op nadat u de diskette hebt verwijderd.

Stap 6

Als de firmware van de videokaart is mislukt, moet u een extra videokaart aanschaffen. Je kunt een heel oude kaart nemen of de goedkoopste kopen, gewoon om een beeld op de monitor te krijgen. Schakel kabels naar een andere kaart. Installeer indien nodig de stuurprogramma's voor de nieuwe kaart.

Stap 7

Om de oude firmware voor NVidia-videokaarten te downgraden, hebt u de videokaartcode nodig. Wanneer de computer opstart, voert u de opdracht nvflash –a in. Daarna kunt u het volgende commando nvflash -i x -f oldbios.bin (x is de videokaartcode) invoeren. Zet de computer uit - verwijder de tweede videokaart en controleer de functionaliteit van de eerste kaart.

Stap 8

Om de oude firmware voor ATI-videokaarten te downgraden, hebt u de videokaartcode nodig. Wanneer de computer opstart, voert u de opdracht atilash -i in. Daarna kunt u het volgende commando invoeren atiflash -p x myoldbios.bin (x is de videokaartcode).

Stap 9

Zet de computer uit - verwijder de tweede videokaart en controleer de functionaliteit van de eerste kaart.

Aanbevolen: