Een Schijf Flashen Flash

Een Schijf Flashen Flash
Een Schijf Flashen Flash

Video: Een Schijf Flashen Flash

Video: Een Schijf Flashen Flash
Video: INTKAM | FLASH 2024, Mei
Anonim

Momenteel heeft de ontwikkeling van microprocessortechnologie ertoe geleid dat bijna elk apparaat - cd-station, printer, enz. - is uitgerust met zijn eigen gespecialiseerde computer. Laat het eenvoudiger zijn dan de personal computers die we gewend zijn, maar desondanks is het een echte computer die informatie kan verwerken volgens een bepaald programma.

Een schijf flashen flash
Een schijf flashen flash

Dit programma wordt firmware of firmware genoemd en wordt opgeslagen in het ingebouwde flashgeheugen van het apparaat. Vanwege het feit dat de logica van de werking van het apparaat niet in hardware is geïmplementeerd, maar in de vorm van een reeks programma's, krijgt de fabrikant de mogelijkheid om de werking te verbeteren en mogelijke fouten te corrigeren zonder het hele apparaat te vervangen, waardoor alleen bijgewerkte firmware wordt vrijgegeven kits ervoor.

U kunt de firmware bijwerken of de schijf flashen met behulp van een speciaal programma voor het vervangen van de firmware dat door de fabrikant van het apparaat is geleverd. Firmware verbetert over het algemeen de prestaties, prestaties of betrouwbaarheid van de schijf en zorgt voor een betere compatibiliteit met nieuwe software of hardware die nog niet bestond op het moment dat de schijf in serie werd geproduceerd. Bovendien kunt u in het geval van een dvd-station, met behulp van de firmware, de binding met de regio opheffen of riplock.

Riplock - software die de rotatiesnelheid van sommige schijven beperkt. Het belangrijkste doel is piraterij te bestrijden, omdat het niet toestaat de inhoud van een gelicentieerde schijf te kopiëren met de maximale snelheid die mogelijk is voor de schijf. Als u de riplock verwijdert, kunt u informatie van de schijf sneller lezen, maar kan het schijfgeluid toenemen.

Voordat u de schijf gaat flashen, is het raadzaam een kopie te maken van de huidige versie van de software. Het is handig als de firmware faalt en u niet tevreden bent met de resultaten van de schijf met de nieuwe firmware. Met behulp van een back-up zal het mogelijk zijn om alles in de oorspronkelijke staat te herstellen.

Een firmware-back-up kan worden gemaakt met dezelfde software die het flashen uitvoert, of met een gespecialiseerd programma zoals binflash. Selecteer gewoon de schijf die u wilt reflashen, maak een dump en sla het resulterende bestand op.

De firmware zelf kan onder Windows of onder MS DOS worden uitgevoerd. De procedure voor het flashen van onder Windows is over het algemeen vergelijkbaar met de procedure voor het maken van een back-up, alleen in plaats van het bestand op schijf op te slaan, moet u een eerder voorbereid bestand met de nieuwe firmware selecteren. Tijdens het flashen zijn manipulaties met de drive uiterst gevaarlijk, bijvoorbeeld een poging om deze te sluiten (open de lade voordat u begint met flashen). Een computerbevriezing of ander falen van het firmwareproces gaat ook gepaard met onomkeerbaar falen van de schijf, dus als u twijfelt of u de schijf met succes kunt flashen, is het beter om contact op te nemen met een meer ervaren specialist.

Aanbevolen: