Hoe De Busfrequentie Te Verhogen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Busfrequentie Te Verhogen?
Hoe De Busfrequentie Te Verhogen?

Video: Hoe De Busfrequentie Te Verhogen?

Video: Hoe De Busfrequentie Te Verhogen?
Video: ОЖИВИ АККУМУЛЯТОР залив в него... 2024, Mei
Anonim

Het wijzigen van de parameters van de CPU is een zeer belangrijke stap in het versnellen van uw computer. Het is belangrijk om te begrijpen dat onjuiste instellingen niet alleen kunnen leiden tot storingen van sommige apparaten, maar ook tot schade.

Hoe de busfrequentie te verhogen?
Hoe de busfrequentie te verhogen?

Noodzakelijk

  • - CPU-Z;
  • - Klok Gen.

instructies:

Stap 1

Installeer het CPU-Z-programma voordat u doorgaat met de configuratie van de centrale processor. De belangrijkste functie is om informatie te verstrekken over de huidige staat van de CPU. Voer deze applicatie uit en zorg ervoor dat de processor stabiel is.

Stap 2

Start nu uw computer opnieuw op en ga naar het BIOS-menu. Druk tegelijkertijd op F1 en Ctrl om het menu Geavanceerde instellingen te openen. Meestal bevinden zich hier de instellingen voor de CPU- en RAM-instellingen. Zoek het item dat verantwoordelijk is voor de CPU-busfrequentie. Verhoog deze frequentie met 10-20 Hertz. Zorg er nu voor dat u de aan de CPU geleverde spanning verhoogt. Het wordt aanbevolen om deze met niet meer dan 0,1 volt per keer te verhogen.

Stap 3

Druk op de F10-toets. Wacht tot het laden van het besturingssysteem is voltooid. Controleer de stabiliteit van de CPU met het hulpprogramma CPU-Z. Als het programma geen fouten aan het licht brengt, herhaal dan de procedure om de CPU-busfrequentie en -spanning te verhogen. Nadat u de frequentie tot de maximale balk hebt verhoogd, verhoogt u de processorvermenigvuldiger. Verhoog uiteraard tegelijkertijd de spanning.

Stap 4

Als u de parameters van de centrale processor niet via het BIOS-menu kon wijzigen, download dan het hulpprogramma GlockGen. Houd er rekening mee dat er verschillende versies van het programma zijn, die elk zijn ontworpen voor een specifieke versie van het moederbord. Voer de geïnstalleerde applicatie uit.

Stap 5

Verhoog nu de busspanning en -frequentie door de bijbehorende schuifregelaars te verplaatsen. Druk op de testknop voordat u de geselecteerde parameters toepast. Controleer of de centrale verwerkingseenheid goed werkt. Controleer te allen tijde de meetwaarden van de temperatuursensor. Als de temperatuur zelfs in passieve modus de toegestane norm overschrijdt, is het beter om de busfrequentie en de vermenigvuldiger te verlagen. Anders loopt u het risico de CPU te beschadigen.

Aanbevolen: