Hoe De Busfrequentie Te Verminderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Busfrequentie Te Verminderen?
Hoe De Busfrequentie Te Verminderen?

Video: Hoe De Busfrequentie Te Verminderen?

Video: Hoe De Busfrequentie Te Verminderen?
Video: Ryzen 1700 Mac OS Sierra Install w 1070 and cuda 2024, Mei
Anonim

Pc-gebruikers willen soms het maximale uit hun processor halen. Bij het bereiken van het gewenste resultaat geven sommige systemen niet langer stabiele resultaten tijdens het gebruik en rijst de vraag of de oorspronkelijke positie van de processorfrequentie hersteld moet worden. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door de frequentie van de "stenen" bus te verlagen, wat ook helpt om oververhitting te voorkomen.

Hoe de busfrequentie te verminderen?
Hoe de busfrequentie te verminderen?

Noodzakelijk

AI Booster-programma

instructies:

Stap 1

Om de busfrequentie te verlagen, heeft u speciale kleine programma's nodig, bijvoorbeeld SetFSB of AI Booster. Dat laatste is helemaal gratis en je kunt het gemakkelijk vinden en downloaden op internet. Met AI Booster kunt u het overklokken van uw moederbord vanuit Windows regelen zonder de BIOS-instellingen te wijzigen. U moet het programma dus installeren en vervolgens uw computer opnieuw opstarten. De software start automatisch op.

Stap 2

Vervolgens moet u een extra paneel openen om de instellingen van het moederbord te kunnen beheren door op het pictogram Schermafstemmingspaneel te klikken. Om de FSB van het moederbord te kunnen aansturen, is het noodzakelijk om het item te markeren met de aanduiding Tuning, waaronder op dit moment de busfrequentie wordt aangegeven. In de buurt bevinden zich de pictogrammen "+" en "-", die in feite de busfrequentie regelen. Door op het minteken te klikken, kunt u deze verlagen.

Stap 3

Nadat u de benodigde gegevens hebt geïnstalleerd, klikt u op Toepassen en bevestigt u in het dialoogvenster dat verschijnt uw toestemming om het systeem opnieuw op te starten. De computer zal opnieuw opstarten met de nieuwe busfrequentieparameters.

Stap 4

Op veel moederborden kun je de busfrequentie wijzigen in de BIOS-instellingen. Wanneer de computer opstart, drukt u op DEL, F2 (of andere toetsen die overeenkomen met het bordmodel). In het BIOS moet u een sectie vinden waar de kenmerken van de processor worden aangegeven (deze kan anders worden genoemd, bijvoorbeeld CPU-configuratie, CPU-frequentie, CPU-klok). Hier moet u de waarde van de FSB-parameter verlagen. Sla nu uw instellingen op en start uw computer opnieuw op. Dat is alles - het systeem zal opstarten met nieuwe parameters.

Aanbevolen: