Hoe De Busfrequentie Te Wijzigen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Busfrequentie Te Wijzigen?
Hoe De Busfrequentie Te Wijzigen?

Video: Hoe De Busfrequentie Te Wijzigen?

Video: Hoe De Busfrequentie Te Wijzigen?
Video: Ryzen 1700 Mac OS Sierra Install w 1070 and cuda 2024, Mei
Anonim

Bijna alle moderne processors hebben enig overklokpotentieel. De eenvoudigste en handigste manier om de processorfrequentie te wijzigen en te verhogen, is door de systeembus (FSB) te overklokken. De frequentie van de processorbus is rechtstreeks van invloed op de snelheid van de computer als geheel. Bovendien kunt u met deze methode de noodzaak om een krachtigere processor te kopen enige tijd uitstellen.

Hoe de busfrequentie te wijzigen?
Hoe de busfrequentie te wijzigen?

instructies:

Stap 1

Gemiddeld verhoogt een verhoogde systeembusfrequentie van de processor de werksnelheid met ongeveer 20%.

Dus om de systeembusfrequentie te wijzigen, gaat u naar het BIOS en zoekt u de CPU-klokwaarde in de parameters. Druk bij deze waarde op Enter en voer de nieuwe busfrequentie in. Naast deze waarde ziet u de processorvermenigvuldiger en de processorfrequentie zelf. Wees niet bang om het te overdrijven met de frequentiewaarde. Moderne processors zijn zo ontworpen dat wanneer een dergelijke situatie zich voordoet, het systeem automatisch de waarde terugzet naar de standaardinstellingen en de computer opnieuw opstart, waarna alles op zijn plaats valt. Experimenteer daarom gerust met frequentiewaarden en wees niet bang dat je de processor kunt beschadigen.

Stap 2

U kunt ook de processorvermenigvuldiger wijzigen, wat ook van invloed is op de waarde van de busfrequentie van het moederbord. De vermenigvuldigingswaarde bevindt zich op dezelfde plaats als de frequentiewaarde. Als u bijvoorbeeld een 133-bus heeft met een vermenigvuldiger van 10, wijzigt u deze in 15 en krijgt u een nieuwe 2,0 Ghz-frequentie in plaats van de vorige 1,33 Ghz. Houd er wel rekening mee dat de vermenigvuldiger in de processor moet worden ontgrendeld. Bekijk de markeringen van de processor om erachter te komen. Onder dergelijke processors van Intel, AMD of Black Edition moet deze worden gemarkeerd als Extreem.

Stap 3

U kunt de busfrequentie ook softwarematig wijzigen. Download en installeer hiervoor het Al Booster-programma op uw computer. Voer de toepassing uit en zoek in het venster dat verschijnt het pictogram van het weergave-afstemmingspaneel. Klik erop om een extra paneel te laten verschijnen. Zoek het gedeelte Tuning op dit paneel, waarin u het vakje Externe frequentie aanvinkt.

Stap 4

U hebt dus de busversnelling geactiveerd. Onderaan ziet u de plus- en min-pictogrammen, waarop u klikt, de busfrequentie verhogen of verlagen. Nadat u de juiste frequentie hebt gekozen, klikt u op de knop Toepassen onder aan het programmavenster. Start daarna uw computer opnieuw op en werk met de nieuwe frequentie.

Aanbevolen: