Hoe De Busfrequentie Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Busfrequentie Te Achterhalen?
Hoe De Busfrequentie Te Achterhalen?

Video: Hoe De Busfrequentie Te Achterhalen?

Video: Hoe De Busfrequentie Te Achterhalen?
Video: Ryzen 1700 Mac OS Sierra Install w 1070 and cuda 2024, Mei
Anonim

Om de werking van de computer volledig te optimaliseren, wordt aanbevolen om de parameters van de werking van de centrale processor en RAM te wijzigen. Voordat u dit proces start, is het natuurlijk beter om de stabiliteit van deze apparaten te controleren.

Hoe de busfrequentie te achterhalen?
Hoe de busfrequentie te achterhalen?

Noodzakelijk

  • - CPU-Z;
  • - Snelheid ventilator.

instructies:

Stap 1

Installeer het CPU-Z-programma en voer het uit. Ontdek de huidige processorprestaties. De totale CPU-frequentie wordt verkregen door de vermenigvuldiger te vermenigvuldigen met de busfrequentie. Om het effect van het overklokken van de processor te maximaliseren, moet u de busfrequentie verhogen.

Stap 2

Start uw computer opnieuw op en open het BIOS-menu. Druk hiervoor aan het begin van het opstarten van de pc op de Delete-toets. Druk tegelijkertijd op de knoppen F1 en Ctrl om het menu met geavanceerde instellingen te openen. Sommige moederbordmodellen vereisen mogelijk verschillende toetscombinaties.

Stap 3

Open het menu dat verantwoordelijk is voor het configureren van de parameters van het RAM-geheugen en de centrale processor. Verhoog de CPU-busfrequentie. Verhoog de spanning die aan de processor wordt geleverd door de waarde van het item CPU-spanning te wijzigen. Druk op de F10-knop om de instellingen op te slaan en de computer opnieuw op te starten.

Stap 4

Gebruik het hulpprogramma CPU-Z om de stabiliteit van de processor te evalueren. Open het Configuratiescherm en selecteer het menu "Systeem en beveiliging". Ga naar het item "Beheer". Klik op de snelkoppeling "Windows-geheugencontrole". Stel een diagnose van de RAM-status door uw computer opnieuw op te starten. Als het systeem geen fouten detecteert, ga dan opnieuw naar het BIOS-menu.

Stap 5

Ga naar het item in de derde stap. Wijzig de timing van het RAM-geheugen. Het wordt aanbevolen om de waarde van de vertragingen in eerste instantie met een minimale stap te verlagen, d.w.z. met 0,5-1 pitten. Zorg ervoor dat u de spanning die aan de RAM-strips wordt geleverd iets verhoogt. Sla uw instellingen op en start uw computer opnieuw op.

Stap 6

Herhaal cycli van het versnellen van uw pc en het controleren van de stabiliteit van de CPU en RAM totdat het systeem fouten detecteert. Bewaak de CPU-temperatuur te allen tijde met behulp van het CPU-Z-programma of hulphulpprogramma's zoals Speed Fan.

Aanbevolen: