Hoe De Busfrequentie Te Verlagen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Busfrequentie Te Verlagen?
Hoe De Busfrequentie Te Verlagen?

Video: Hoe De Busfrequentie Te Verlagen?

Video: Hoe De Busfrequentie Te Verlagen?
Video: Ryzen 1700 Mac OS Sierra Install w 1070 and cuda 2024, Mei
Anonim

Als u de computerprocessor hebt overklokt en deze niet meer stabiel werkt, moet u dienovereenkomstig de normale werkfrequenties van de "steen" herstellen. Een van de eenvoudigste opties is om de frequentie van de processorbus te verlagen. Het zal ook helpen de warmteontwikkeling te verminderen.

Hoe de busfrequentie te verlagen?
Hoe de busfrequentie te verlagen?

Noodzakelijk

AI Booster-programma

instructies:

Stap 1

Om de busfrequentie te verlagen heb je AI Booster nodig. Het is volledig gratis en gemakkelijk te vinden op internet. Download het en installeer het op uw computer. Na de installatie kan een herstart nodig zijn. Het programma integreert in autorun. Daarom wordt de computer na het opnieuw opstarten automatisch gestart.

Stap 2

Klik in het programmamenu op het pictogram Display tuning panel. Dit opent een extra paneel waarmee u enkele van de belangrijkste instellingen van het moederbord kunt regelen.

Stap 3

Nu moet u de FSB-besturingsmogelijkheid van het moederbord activeren. Vink hiervoor het item Afstemmen aan. De huidige busfrequentie bevindt zich onder het item Afstemmen. Er staan twee iconen naast: "min" en "plus". Door op het minteken te klikken, verlaagt u dus de busfrequentie; klikken op de "plus" - verhogen. Houd er rekening mee dat veel moederbordfabrikanten de minimumfrequentie vastleggen. Over het algemeen is het verlagen van deze indicator veel veiliger dan het verhogen vanwege het mogelijke falen van de processor.

Stap 4

Klik na het selecteren van de gewenste busfrequentie op Toepassen. Er verschijnt een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd uw computer opnieuw op te starten. Dit is wat er moet gebeuren. Na het herstarten van de pc wordt de busfrequentie verlaagd. Dienovereenkomstig zullen de frequentie van de "steen" en de rotatiesnelheid van de processorkoeler worden verminderd.

Stap 5

Op sommige modellen moederborden kan de busfrequentie ook worden verlaagd met behulp van het BIOS-menu. Om het BIOS te openen, moet u op de DEL-toets op het eerste opstartscherm van de pc drukken. Zoek vervolgens het gedeelte Overklokken in het BIOS. Zoek in dit gedeelte de FSB-parameter en selecteer vervolgens de gewenste frequentie. Sluit vervolgens het BIOS af. Zorg ervoor dat u de instellingen opslaat wanneer u afsluit. De computer start opnieuw op en de busfrequentie wordt verlaagd.

Aanbevolen: