Hoe De Busfrequentie Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Busfrequentie Te Bepalen?
Hoe De Busfrequentie Te Bepalen?

Video: Hoe De Busfrequentie Te Bepalen?

Video: Hoe De Busfrequentie Te Bepalen?
Video: Driverack setup-using frequency slope! 2024, Mei
Anonim

Een manier om de processor van een computer te overklokken, is door de busfrequentie te verhogen. Maar voordat u deze methode gebruikt, moet u de basisfrequentie van de bus achterhalen en op basis van deze indicator bepalen of het de moeite waard is om op deze manier te overklokken. Immers, als deze te hoog is, kan dit leiden tot oververhitting van de processor.

Hoe de busfrequentie te bepalen?
Hoe de busfrequentie te bepalen?

Noodzakelijk

  • - CPUID CPU-Z-programma;
  • - AIDA64 Extreme Edition-programma;
  • - AI Booster-programma.

instructies:

Stap 1

Om de busfrequentie te bepalen, moet u speciale programma's gebruiken. Een van de vrij eenvoudige hulpprogramma's CPUID CPU-Z is bovendien helemaal gratis. Download het van internet en installeer het op uw computer. Voer het programma uit.

Stap 2

Selecteer na het opstarten het tabblad CPU. In het venster dat verschijnt, ziet u basisinformatie over uw processor. Er is een sectie Klokken linksonder in het venster. In dit gedeelte moet u de bussnelheidslijn vinden. De waarde in deze regel is de busfrequentie.

Stap 3

Een ander programma waarmee je de busfrequentie kunt achterhalen, heet AIDA64 Extreme Edition. In tegenstelling tot CPUID CPU-Z kan dit programma de huidige busfrequentie en de toegestane limieten voor de toename ervan weergeven. De app is betaald, maar er is een gratis proefperiode van een maand. Download het programma van internet, installeer het op uw computer en voer het uit. AIDA64 Extreme Edition begint met het scannen van uw systeem. Na het invullen komt u in het hoofdmenu.

Stap 4

Er zal een lijst met apparaten zijn in het rechtervenster van het hoofdmenu. Selecteer "Systeembord" in deze lijst. Selecteer in het volgende venster ook "Moederbord". Er verschijnt een venster met informatie over de configuratie van uw moederbord. De informatie zal worden onderverdeeld in verschillende secties. Zoek de sectie "FSB-buseigenschappen", daarin - de regel "Reële frequentie". De waarde in deze regel is de busfrequentie.

Stap 5

Ook kun je het programma AI Booster gebruiken om de frequentie te bepalen. Installeer het, start uw computer opnieuw op, waarna het programma automatisch start, aangezien het in autorun is ingebouwd. Klik in het toepassingsmenu op het pictogram Schermafstemmingspaneel. Dit opent een extra paneel. Selecteer vervolgens Afstemmen. Onder dit item ziet u de busfrequentie.

Aanbevolen: