Waar Is Een Geluidskaart Voor?

Inhoudsopgave:

Waar Is Een Geluidskaart Voor?
Waar Is Een Geluidskaart Voor?

Video: Waar Is Een Geluidskaart Voor?

Video: Waar Is Een Geluidskaart Voor?
Video: Hoe kies je een externe geluidskaart (audio interface)? 2024, Mei
Anonim

Het doel van een geluidskaart wordt onthuld in zijn naam. Het is ontworpen om met geluid te werken: het omzetten van digitaal naar analoog (afspelen) en van analoog naar digitaal (opnemen).

Geluidskaart
Geluidskaart

Het concept van "geluidskaart" is nu stevig opgenomen in alle woordenboeken en wordt zelfs gebruikt door mensen die niet veel kennis hebben op computergebied. Daarom is het de moeite waard om het doel van dit kleine apparaat nader te verduidelijken en te demonteren.

Doel van de geluidskaart

De aanwezigheid van een geluidskaart is een voorwaarde voor het creëren van geluid en het verder afspelen ervan door luidsprekers die op de computer zijn aangesloten. U kunt de functies ervan vergelijken met de functies van een videokaart, die een afbeelding maakt en deze vervolgens op de monitor weergeeft. Alleen in het geval van een geluidskaart is het gemaakte object geluid. Onder de enorme verscheidenheid aan bestaande geluidskaarten zijn er ook aparte klassen die in sommige opzichten verschillen.

De eerste externe geluidskaart ging in 1986 in de verkoop. Het ontwerp was eenvoudig en maakte de reproductie van mono digitaal geluid mogelijk.

Soorten geluidskaarten

Het belangrijkste verschil dat de kaarten scheidt, is de gebruikte installatiemethode. Volgens deze parameter zijn ze onderverdeeld in kaarten die in het moederbord zelf zijn ingebouwd en kaarten die hun functies als een afzonderlijk apparaat vervullen.

Het moederbord is een complexe meerlaagse printplaat. Het is de basis voor het bouwen van een personal computer.

Het tweede type kaarten is veel duurder, maar de kwaliteit van het geluid dat ze weergeven is veel hoger. Voor gebruikers die geen speciale eisen stellen aan geluidskwaliteit is een gewone embedded geluidskaart die redelijk goed geluid produceert prima. Het gebruik ervan verlost de gebruiker van de noodzaak om de kaart te configureren en naar geschikte stuurprogramma's te zoeken. Zo'n kaart is over het algemeen een ander extra apparaat op het moederbord.

Professionele geluidskaarten zullen essentieel zijn voor professionele muzikanten en andere mensen die verbonden zijn met de muziekwereld. Dergelijke kaarten hebben veel extra functies en kunnen worden aangepast aan individuele gebruikersvoorkeuren. De verkochte set van een dergelijke kaart bevat in de regel een bedieningspaneel. Ze kunnen ook worden uitgerust met andere handige opties.

Voor het gros van de bevolking is een goedkopere en minder functionele ingebouwde geluidskaart best geschikt. Extra capaciteiten zullen alleen een dure last zijn, waarvan het onwaarschijnlijk is dat de capaciteiten in de praktijk zullen worden geëvalueerd en toegepast.

Aanbevolen: