Hoe Een Stuurprogramma Voor Een Geluidskaart Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe Een Stuurprogramma Voor Een Geluidskaart Te Vinden
Hoe Een Stuurprogramma Voor Een Geluidskaart Te Vinden

Video: Hoe Een Stuurprogramma Voor Een Geluidskaart Te Vinden

Video: Hoe Een Stuurprogramma Voor Een Geluidskaart Te Vinden
Video: Hoe u kunt zien of uw auto een uitlijning nodig heeft 2024, April
Anonim

De meeste moederborden die tegenwoordig worden uitgebracht, hebben een ingebouwde audioprocessor, dus het gebruik van extra geluidskaarten is alleen nodig om speciale geluidsweergave-eigenschappen te verkrijgen. Bijvoorbeeld als een computer wordt gebruikt om muziekcomposities te maken of te verwerken voor weergave via hoogwaardige audiosystemen. Maar in ieder geval, of het nu een processor is die in het moederbord is ingebouwd of een apart bord, er is een stuurprogramma nodig om het te laten werken.

Hoe een stuurprogramma voor een geluidskaart te vinden
Hoe een stuurprogramma voor een geluidskaart te vinden

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om naar de driver te zoeken is in de verpakking waarin de geluidskaart is gekocht - deze moet een optische schijf of een diskette met een firmaware bevatten, d.w.z. met stuurprogramma's en aanvullende software. Vind je op zo'n medium niet de installatiebestanden (exe extensie), maar alleen bestanden met de inf extensie, dan hoef je niet verder te zoeken naar drivers. Dit betekent dat de geluidskaart is ontworpen om te werken met de universele geluidsdriver van het besturingssysteem, die moet worden geconfigureerd in overeenstemming met de instellingen van een dergelijk informatiebestand. In dit geval moet u de handmatige installatie van het stuurprogramma voor de geluidskaart starten en deze schijf specificeren als de opslaglocatie, de installatiewizard doet de rest.

Stap 2

De meeste moderne computers hebben geen aparte geluidskaart en de ingebouwde audioprocessor van het moederbord wordt gebruikt om met geluid te werken. Zoek in dat geval naar de benodigde stuurprogramma's op de meegeleverde optische schijf. Soms, in dergelijke gevallen, ontstaat het probleem niet vanwege de driver, maar vanwege de BIOS-instellingen - ze kunnen de ondersteuningsmodus voor de AC'97-specificatie inschakelen in plaats van HD Audio (of omgekeerd). Als u na het overschakelen van Windows XP naar Windows 7 op zoek bent gegaan naar een stuurprogramma, controleer dan eerst deze instelling - het is goed mogelijk dat alles in orde is met het stuurprogramma.

Stap 3

Als de bovenstaande oplossingen om het stuurprogrammaprobleem op te lossen niet werken, begin dan met het identificeren van het merk en de versie van uw geluidskaart die in uw computer is geïnstalleerd. Dit kan visueel worden gedaan - verwijder het zijpaneel van de behuizing en lees de bijbehorende inscriptie op het bord. U kunt de softwaremethode ook gebruiken als een van de gespecialiseerde informatieprogramma's in het systeem is geïnstalleerd. De toepassing AIDA 64 in de subsecties Audio PCI / PnP en HD Audio van de sectie Multimedia geeft bijvoorbeeld informatie weer over zowel de ingebouwde als extra geluidskaarten.

Stap 4

Nadat u de naam hebt gevonden, gaat u naar de website van de fabrikant van de geluidskaart en vindt u de informatiepagina met betrekking tot uw model - erop, naast de beschrijving, moeten er links zijn om stuurprogramma's en instructies te downloaden. En met de geïnstalleerde AIDA 64-applicatie hoef je niet te zoeken naar de gewenste pagina - er is een link ernaar in het programma onder de informatie over de geluidskaart.

Aanbevolen: