Hoe Een Stuurprogramma Voor Een Geluidskaart Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Stuurprogramma Voor Een Geluidskaart Te Installeren
Hoe Een Stuurprogramma Voor Een Geluidskaart Te Installeren

Video: Hoe Een Stuurprogramma Voor Een Geluidskaart Te Installeren

Video: Hoe Een Stuurprogramma Voor Een Geluidskaart Te Installeren
Video: This is How to get the Soundblaster 5.1 card to function in Windows vista - 7 - 8 u0026 10 (LINK) 2024, April
Anonim

Ondanks alle verschillende fabrikanten van discrete en geïntegreerde geluidskaarten, evenals het steeds groter wordende modellengamma, blijven de algemene gegevens over de installatie van stuurprogramma's ongewijzigd. Of je nu een professionele geluidskaart hebt of een ingebouwde, of zelfs aangesloten via een USB-interface, het verandert niets aan het proces. Dit komt door het feit dat fabrikanten de installatie van stuurprogramma's opzettelijk verenigen, waardoor het steeds meer geautomatiseerd wordt.

Hoe een stuurprogramma voor een geluidskaart te installeren
Hoe een stuurprogramma voor een geluidskaart te installeren

instructies:

Stap 1

Zoek eerst de fabrikant en het type van uw geluidskaart en download vervolgens het nieuwste stuurprogramma voor het bord van de officiële website. Voer het installatiebestand uit met de extensie Exe of Msi. Als het stuurprogramma is verpakt in een Zip- of Rar-archief, pakt u het uit en voert u de installatie van Setup.exe- of Istall.exe-bestanden uit. Volg de instructies van de installatiewizard, accepteer de licentieovereenkomst en specificeer de locatie op uw computer waar u wilt installeren.

Stap 2

Start de computer opnieuw op nadat de installatie is voltooid, controleer vervolgens de functionaliteit van het stuurprogramma en configureer het volgens uw systeemconfiguratie (aantal luidsprekers, koptelefoon, microfoon, enz.).

Stap 3

Als het stuurprogramma dat u hebt gedownload niet het bestand Setup.exe of Istall.exe bevat en alle objecten in tekstindeling worden geopend, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer op het bureaublad. Selecteer vervolgens in het contextmenu "Eigenschappen" en in de volgende - "Geavanceerde systeeminstellingen-Hardware-Apparaatbeheer".

Stap 4

Zoek uw geluidskaart op het tabblad Geluid / Spel / Videoapparaten. Als het er niet is, controleer het dan op het tabblad "Onbekende hardware". Klik met de rechtermuisknop op het item dat verantwoordelijk is voor de geluidskaart en selecteer "Update / Install driver".

Stap 5

In de wizard die verschijnt, klik op "Installeer driver vanaf een gespecificeerde locatie" (er kan staan "Zoeken op een gespecificeerde locatie"). Geef het pad op naar de map waarin het eerder gedownloade stuurprogramma eerder is uitgepakt en klik op "Volgende".

Stap 6

Wanneer de installatie is voltooid, sluit u de wizard Update-installatie en Apparaatbeheer. Start uw computer opnieuw op en voltooi de hardware-installatie.

Stap 7

Als deze installatiemethode geen resultaat heeft opgeleverd, herhaalt u stap 1 tot en met 4. Klik vervolgens in het venster dat verschijnt op het item "Zelf een stuurprogramma selecteren" ("Handmatige installatie"). Selecteer vervolgens de fabrikant van de geluidskaart en het model en klik vervolgens op "Volgende". Als u klaar bent, start u het systeem opnieuw op.

Aanbevolen: