Hoe Een Stuurprogramma Voor Een Geluidskaart Te Downloaden

Inhoudsopgave:

Hoe Een Stuurprogramma Voor Een Geluidskaart Te Downloaden
Hoe Een Stuurprogramma Voor Een Geluidskaart Te Downloaden

Video: Hoe Een Stuurprogramma Voor Een Geluidskaart Te Downloaden

Video: Hoe Een Stuurprogramma Voor Een Geluidskaart Te Downloaden
Video: Geen geluid in Windows 2024, April
Anonim

Er is een stuurprogramma voor een geluidskaart vereist om ondersteuning voor systeemgeluid in te schakelen. Vóór de installatieprocedure moet u de fabrikant van de geluidskaart van uw computer achterhalen en vervolgens het vereiste stuurprogramma downloaden van de website van de ontwikkelaar.

Hoe een stuurprogramma voor een geluidskaart te downloaden
Hoe een stuurprogramma voor een geluidskaart te downloaden

Uw geluidskaartmodel identificeren

Windows-besturingssystemen identificeren de meeste videokaartmodellen die in het moederbord van een computer zijn ingebouwd. Het is echter mogelijk dat er aanvullende software moet worden geïnstalleerd om het plug-inmodel te bepalen. Als u de geluidskaart zelf hebt gekocht, hoeft u alleen de schijf te installeren die bij de adapter is geleverd om de installatieprocedure van het stuurprogramma te starten. U hoeft geen extra bestanden en programma's te downloaden.

Als u het model van uw geluidskaart niet weet of als u geen schijf met stuurprogramma's hebt, gebruikt u een hulpprogramma om de apparaten te identificeren die op uw computer zijn geïnstalleerd. Een van dergelijke programma's is HWiNFO, dat eenvoudig te installeren en gratis is. Ga naar de website van de ontwikkelaar en selecteer de nieuwste versie die beschikbaar is in de downloadsectie. Voer het resulterende bestand uit en voltooi de installatie, open vervolgens de toepassing en klik op Scannen. Nadat het programma is voltooid, ziet u in de regel Audio de identificatie van uw geluidskaart.

Het stuurprogramma downloaden

Voer de naam van de fabrikant van uw videokaart in de browser in en ga naar de officiële website. Klik daarna op het gedeelte Drivers van het sitemenu. Sommige bronnen hebben het gedeelte Drivers vervangen door Downloads of Service en ondersteuning.

U wordt gevraagd een downloadcategorie te selecteren of het model van uw videoadapter op te geven. Voer de modelnaam van uw geluidskaart in de overeenkomstige zoekregel in en klik op Zoeken. Selecteer Audiostuurprogramma in de lijst met resultaten en klik op Downloaden. Accepteer indien nodig de voorwaarden van de gebruikersovereenkomst. Wanneer de browser u vraagt om een actie te kiezen nadat het downloaden is voltooid, klikt u op de knop "Openen" of "Opslaan". Het bepalen van de juiste softwareversie en het downloaden van de driver is nu voltooid.

Zodra de download is voltooid, opent u het resulterende bestand en volgt u de installatie-instructies die op het scherm verschijnen. Nadat het programma is voltooid, start u uw computer opnieuw op om de installatie van het stuurprogramma te voltooien en de ondersteuning voor het afspelen van audio in het systeem te activeren. Indien nodig kunt u de parameters configureren via het Windows "Audio"-paneel, dat toegankelijk is door met de linker- of rechtermuisknop op het luidsprekerpictogram in de lade te klikken.

Aanbevolen: