Een Tweede Harde Schijf Plaatsen

Inhoudsopgave:

Een Tweede Harde Schijf Plaatsen
Een Tweede Harde Schijf Plaatsen

Video: Een Tweede Harde Schijf Plaatsen

Video: Een Tweede Harde Schijf Plaatsen
Video: Hoe bouw ik een 2,5 inch SSD in in mijn desktop? 2024, Mei
Anonim

Om de hoeveelheid permanent geheugen op uw computer te vergroten, moet u een extra harde schijf aansluiten. Uiteraard moet deze apparatuur correct worden geselecteerd en aangesloten.

Een tweede harde schijf plaatsen
Een tweede harde schijf plaatsen

instructies:

Stap 1

Zoek eerst uit welk type harde schijven op het moederbord van uw computer kunnen worden aangesloten. Hiervoor is het beter om de visuele methode te gebruiken om de connectoren te identificeren. Open het dak van de systeemeenheid en bekijk de inhoud ervan.

Stap 2

Als er twee kleine kabels zijn aangesloten op de harde schijf, dan heb je een nieuwe harde schijf met een SATA-connector nodig. Als de harde schijf is aangesloten op het moederbord via een brede lintkabel en een kleine vieraderige kabel, dan heb je een IDE-harde schijf nodig.

Stap 3

Sommige moederborden hebben beide poorten voor het aansluiten van harde schijven. Gewoonlijk worden dvd-stations aangesloten via IDE-connectoren. In deze situatie kunt u beide typen harde schijven gebruiken. Kies de harde schijf die bij u past.

Stap 4

Sluit het gekochte apparaat aan op de geselecteerde lus. Sluit het netsnoer erop aan. Houd er rekening mee dat als u van plan bent deze harde schijf in de toekomst als systeemschijf te gebruiken, u deze niet op dezelfde lintkabel met een dvd-station moet aansluiten.

Stap 5

Zet uw computer aan en houd de Del-toets ingedrukt. Dit is nodig om het BIOS-menu te openen. Ga nu naar het menu Boot Device. Zoek Boot Device Priority en open het. Zorg ervoor dat uw primaire harde schijf nog steeds als eerste op de lijst staat. Geef anders de harde schijf op waarvan u Windows wilt starten.

Stap 6

Druk nu op de F10-toets of selecteer Save & Exit en druk op de Enter-toets. Wacht tot het laden van het besturingssysteem is voltooid. Wacht terwijl het systeem de nieuwe harde schijf detecteert en er stuurprogramma's voor installeert.

Stap 7

Als u een gloednieuwe harde schijf hebt aangesloten, formatteer deze dan voor gebruik. Druk op de Start- en E-toetsen om naar het menu Deze computer te gaan.

Stap 8

Selecteer de nieuwe harde schijf en klik er met de rechtermuisknop op. Ga naar het item "Formaat". Geef de clustergrootte (standaard) en het type schijfbestandssysteem op. Schakel de optie Snel (inhoudsopgave wissen) uit en klik op de knop Aan de slag. Wacht tot de schijf is geformatteerd.

Aanbevolen: