Een Tweede Sata-harde Schijf Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Tweede Sata-harde Schijf Aansluiten
Een Tweede Sata-harde Schijf Aansluiten

Video: Een Tweede Sata-harde Schijf Aansluiten

Video: Een Tweede Sata-harde Schijf Aansluiten
Video: SATA harde schijf installeren in pc 2024, April
Anonim

SATA of Seral ATA is een interface voor het uitwisselen van informatie met gegevensopslagapparaten. Deze interface is een voortzetting van de IDE-interface. Er zijn verschillende versies van SATA, er kunnen zich problemen voordoen bij het installeren van extra apparaten.

Een tweede sata-harde schijf aansluiten
Een tweede sata-harde schijf aansluiten

instructies:

Stap 1

Om een tweede harde schijf te installeren, verwijdert u de kap van de systeemeenheid. Wanneer u de schijf installeert, verwijdert u de videokaart uit de overeenkomstige sleuf (het kan de toegang tot de harde-schijfdoos belemmeren), meestal AGP of PCI-Express. Plaats de harde schijf in de doos boven de bestaande harde schijf en zet deze vast met vier schroeven.

Stap 2

Sluit de SATA-voedingsconnector aan de achterkant van de harde schijf aan op de voeding, als de voeding geen extra SATA-kabels heeft, moet u een Molex -> SATA-adapter aanschaffen.

Stap 3

Om de HDD op het moederbord aan te sluiten, dient u een SATA 0,45/0,5m kabel aan te schaffen, een van de stekkers van deze kabel kan L-vormig zijn. Sluit een van de kabelstekkers aan op de L-vormige connector op de harde schijf, de tweede plug op de rode of zwarte connector op het moederbord, ze zijn ondertekend als Master en Slave. Afhankelijk van het doel van de schijf, sluit u de harde schijf aan op de Master, als u een schijf met het besturingssysteem moet installeren, of op Slave, als u een schijf moet installeren voor eenvoudige gegevensopslag.

Stap 4

Installeer de videokaart in de juiste sleuf en sluit de systeemeenheid.

Open het hoofdmenu "Start" selecteer "Configuratiescherm". In het geopende venster volgt u de link "Prestaties en onderhoud" en vervolgens "Beheer". Dubbelklik op de snelkoppeling "Computerbeheer". Vouw in het linkerdeel van het geopende venster de lijst "Opslagapparaten" uit en selecteer "Schijfbeheer".

Stap 5

Selecteer in het rechterdeel van het venster de geïnstalleerde schijf, selecteer in het contextmenu het item "Maak partitie actief", als deze bewerking niet werkt, selecteert u het menu-item "Formatteren" en vervolgens opnieuw "Maak partitie actief". Start uw computer indien nodig opnieuw op. De geïnstalleerde schijf is klaar voor gebruik.

Aanbevolen: