Een Tweede Harde Schijf Formatteren?

Inhoudsopgave:

Een Tweede Harde Schijf Formatteren?
Een Tweede Harde Schijf Formatteren?

Video: Een Tweede Harde Schijf Formatteren?

Video: Een Tweede Harde Schijf Formatteren?
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Een formatteringsprocedure wordt gebruikt om bestanden volledig van de harde schijf te verwijderen. Met dit proces kunt u de hele harde schijf of een specifiek gedeelte ervan opschonen. Bovendien wordt opmaak gebruikt bij het wijzigen van het bestandssysteemtype.

Een tweede harde schijf formatteren?
Een tweede harde schijf formatteren?

Noodzakelijk

  • - Windows-besturingssysteem;
  • - Windows-installatieschijf.

instructies:

Stap 1

U kunt hulpprogramma's voor het Windows-besturingssysteem gebruiken om een secundaire harde schijf te formatteren. Sluit de harde schijf aan op de computer en zet de pc aan. Wacht tot het systeem is opgestart.

Stap 2

Wacht even totdat de nieuwe schijf is geïnitialiseerd. Druk op de toetsencombinatie "Start" en E om Verkenner te starten. Zoek het pictogram van de tweede harde schijf of een van de partities. Klik erop met de rechtermuisknop.

Stap 3

Geef na het starten van het nieuwe dialoogvenster de opties op om de schijf te formatteren. Selecteer eerst het bestandssysteem. Als het volume kleiner is dan 32 GB, kunt u FAT32 of NTFS installeren.

Stap 4

Geef de grootte van het cluster op. Als u niet zeker bent van uw keuze, klikt u gewoon op de knop "Standaardinstellingen herstellen". Vul het veld Volumelabel in. Dit kan nodig zijn om de sectie snel te identificeren wanneer u met sommige programma's werkt.

Stap 5

Deactiveer de functie Snel formatteren door het selectievakje van het gewenste item uit te schakelen. Klik op de knop Aan de slag. Klik nu op Ok om het opschonen van het volume te starten. Wacht tot het programma klaar is met draaien.

Stap 6

U kunt de harde schijf ook formatteren en tijdens de installatie van Windows Vista (Seven) in lokale volumes partitioneren. Start deze procedure en wacht tot het venster met een lijst met aangesloten harde schijven wordt gestart.

Stap 7

Druk op de knop "Disk Setup" en selecteer met de linkermuisknop de gewenste harde schijf. Klik op de knop Verwijderen. Na een tijdje zal de grafische weergave van de schijf de naam veranderen in "Niet-toegewezen gebied".

Stap 8

Maak het vereiste aantal lokale schijven op de tweede harde schijf. Selecteer daarna elke sectie om de beurt en klik op de knop "Formatteren". Sluit nu gewoon het systeeminstallatieprogramma door uw computer af te sluiten. Wanneer u het weer inschakelt, wacht u tot het eerder geïnstalleerde besturingssysteem is gestart en controleert u de activiteit van de harde schijf.

Aanbevolen: