Hoe Installeer Ik Een Tweede Harde Schijf?

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Een Tweede Harde Schijf?
Hoe Installeer Ik Een Tweede Harde Schijf?

Video: Hoe Installeer Ik Een Tweede Harde Schijf?

Video: Hoe Installeer Ik Een Tweede Harde Schijf?
Video: Hoe maak ik mijn schijf zichtbaar in Windows? 2024, Mei
Anonim

De noodzaak om een tweede harde schijf op een computer te installeren komt vrij vaak voor. U kunt naar een servicecentrum gaan, of u kunt zelf een tweede harde schijf plaatsen, aangezien dit geen speciale kennis en vaardigheden vereist.

Hoe installeer ik een tweede harde schijf?
Hoe installeer ik een tweede harde schijf?

Het is nodig

Harde schijf, SATA-stroomadapter, kruisschroevendraaier

instructies:

Stap 1

De tweede harde schijf maakt het niet alleen mogelijk om extra ruimte voor bestanden te krijgen, maar ook om de betrouwbaarheid van gegevensopslag aanzienlijk te vergroten door belangrijke bestanden op verschillende schijven te dupliceren. Voordat u begint met het installeren van een harde schijf, moet u ervoor zorgen dat de computer is losgekoppeld van het netwerk! Gebruik vervolgens een schroevendraaier om de schroeven te verwijderen waarmee het linker zijpaneel (wanneer u naar de voorkant van de computer kijkt) is bevestigd. Houd er rekening mee dat de procedure voor het verwijderen van de kap van geval tot geval kan verschillen - u moet bijvoorbeeld eerst de ring verwijderen. Na het losdraaien van de schroeven, verwijdert u voorzichtig het zijpaneel. Het kan nodig zijn om het iets naar achteren te trekken om dit te doen.

Stap 2

Als u het paneel verwijdert, ziet u het moederbord van de computer, de voeding, verschillende draden en kabels. En natuurlijk de harde schijf, meestal horizontaal aan de voorkant van de computer. Let op hoe het is geïnstalleerd - de tweede harde schijf moet op dezelfde manier worden geïnstalleerd, in een vrije nis. Dergelijke nissen bevinden zich boven of onder de hoofdaandrijving. Plaats de schijven indien mogelijk niet direct boven elkaar - laat een opening ertussen, dit zal ze helpen om beter af te koelen. Een belangrijk punt: harde schijven hebben speciale jumpers die de bedrijfsmodus instellen. Op de masterschijf moet de jumper in de positie "Master" worden gezet. Op de tweede - naar de "Slaaf" -positie. De jumpers zijn erg klein en je hebt misschien een pincet nodig om ze te installeren. Plaats na het plaatsen van de jumper de schijf voorzichtig op de daarvoor gekozen plaats, draai de bevestigingsschroeven vast. Ze worden meestal niet meegeleverd met de harde schijf, dus een paar korte schroeven moeten van tevoren worden gevonden - ze moeten naar de schroefdraadgaten aan de linker- en rechterkant van de harde schijf gaan.

Stap 3

De schijf is geïnstalleerd, het blijft om de stroom en de datakabel erop aan te sluiten. Mogelijk hebt u een SATA-schijfadapter nodig om de voeding aan te sluiten. U kunt het beste de computer openen voordat u een harde schijf koopt en kijken of de adapter zich op de bestaande schijf bevindt en, als dat zo is, dezelfde kopen. Let bij het aansluiten op de vorm van de connectoren en de kleur van de draden van de hoofdaandrijving die daarbij passen - de nieuwe aandrijving moet op dezelfde manier worden aangesloten. Gebruik om de adapter aan te sluiten een willekeurige vrije connector met draden van de gewenste kleuren. De stroom is verbonden met één connector, het hele proces is heel eenvoudig. En nog belangrijker, gebruik geen kracht - alle connectoren zijn uitgerust met speciale uitsteeksels die voorkomen dat ze verkeerd worden geïnstalleerd.

Stap 4

De stroom staat aan, nu moet je de datakabel aansluiten. Zorg er bij het kopen van een schijf voor dat de lintkabel in de verpakking zit. Zo niet, pak het dan. Meestal is het een platte rode draad met connectoren aan de uiteinden, de breedte is binnen een centimeter. Het ene uiteinde van de kabel wordt aangesloten op de harde schijf, u kunt eenvoudig de benodigde connector vinden. De tweede is verbonden met de overeenkomstige socket op het moederbord. Om het te vinden, kijk waar de hoofdschijfkabel is aangesloten - de aansluiting voor de tweede (en vaak ook de derde en vierde) moet in de buurt zijn.

Stap 5

Alles, de schijf is aangesloten. We plaatsen de hoes op zijn plaats, zetten de computer aan. Als alles correct is aangesloten, start de computer op. Open na het laden "Deze computer" - er zou een nieuwe schijf moeten verschijnen in de lijst met harde schijven. Als de letter die er door het systeem aan is toegewezen u niet bevalt, gaat u naar: Start - Configuratiescherm - Computerbeheer. Selecteer in het gedeelte "Opslag" de optie "Schijfbeheer". Klik met de rechtermuisknop op de nieuwe schijf en selecteer "Change drive letter of path to disk". Er wordt een venster geopend, selecteer "Wijzigen" en stel de gewenste stationsletter in.

Aanbevolen: