Hoe Vervang Ik Een Koeler Op Een Videokaart

Inhoudsopgave:

Hoe Vervang Ik Een Koeler Op Een Videokaart
Hoe Vervang Ik Een Koeler Op Een Videokaart

Video: Hoe Vervang Ik Een Koeler Op Een Videokaart

Video: Hoe Vervang Ik Een Koeler Op Een Videokaart
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, April
Anonim

Sommige pc-apparaten zijn uitgerust met ventilatoren om het vereiste temperatuurbereik te behouden. Als een van de koelers niet goed werkt, moet deze worden schoongemaakt of vervangen.

Hoe vervang ik een koeler op een videokaart
Hoe vervang ik een koeler op een videokaart

Noodzakelijk

kruiskopschroevendraaier

instructies:

Stap 1

Controleer de temperatuur van belangrijke onderdelen van de personal computer. Download en installeer Speccy. Voer het uit en wacht even totdat het verzamelen van de benodigde informatie is voltooid.

Stap 2

Open het menu "Video Adapter" en bekijk de temperatuur van dit apparaat. Schakel de computer onmiddellijk uit als de temperatuur van de grafische kaart boven de limiet komt.

Stap 3

Koppel de computersysteemeenheid los van het stopcontact. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om verschillende schroeven te verwijderen die de linkerzijwand van de behuizing vasthouden. Verwijder deze muur.

Stap 4

Koppel de kabel van de videokaart naar de monitor los. Verwijder de schroef waarmee de videoadapter aan de behuizing is bevestigd. Verwijder het apparaat door de stroomkabels los te koppelen.

Stap 5

Kijk naar het videokaartmodel en het type koeler dat is geïnstalleerd. Verwijder de ventilator van de grafische kaart. Verwijder hiervoor een paar schroeven. Bij het werken met moderne modellen videoadapters, is het noodzakelijk om het deksel van de plastic behuizing te openen voordat u de koeler verwijdert.

Stap 6

Koop een vergelijkbare ventilator. Zorg ervoor dat het apparaat de juiste maat heeft en de juiste stroomaansluiting heeft. Installeer een nieuwe koeler door deze aan het koellichaam van de grafische kaart te bevestigen. Sluit de voedingskabel van de ventilator aan.

Stap 7

Installeer de videokaart in de daarvoor bestemde sleuf. Sluit de benodigde draden aan. Dek de behuizing van het apparaat niet af. Sluit uw computer aan op netstroom en zet hem aan. Zorg ervoor dat de ventilatorbladen stabiel draaien.

Stap 8

Installeer de Speed Fan-software. Gebruik deze om de rotatiesnelheid van de videokaartkoeler aan te passen. Vink het vakje naast Autospeed aan. Minimaliseer het nut. Als de temperatuur van de videoadapter de toegestane norm overschrijdt, zal het programma automatisch de rotatiesnelheid van de koeler verhogen of een waarschuwingsvenster weergeven.

Aanbevolen: