Hoe Plaats Je Een Koeler Op Een Videokaart?

Inhoudsopgave:

Hoe Plaats Je Een Koeler Op Een Videokaart?
Hoe Plaats Je Een Koeler Op Een Videokaart?

Video: Hoe Plaats Je Een Koeler Op Een Videokaart?

Video: Hoe Plaats Je Een Koeler Op Een Videokaart?
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, Maart
Anonim

Ventilatoren zijn geïnstalleerd in de computersysteemeenheid en op bepaalde apparaten om oververhitting te voorkomen. Hierdoor kunt u het vermogen van de benodigde apparatuur vergroten zonder angst voor de veiligheid ervan.

Hoe plaats je een koeler op een videokaart?
Hoe plaats je een koeler op een videokaart?

Noodzakelijk

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - Snelheidsfan.

instructies:

Stap 1

Als u twijfelt aan de kwaliteit van de ventilator die op de videokaart is geïnstalleerd, download en voer dan eerst het programma SpeedFan uit. Kijk naar de meetwaarden van de temperatuursensor die op dit apparaat is geïnstalleerd. Als deze te hoog is, drukt u meerdere keren op de pijl omhoog om de rotatiesnelheid van de koelbladen te verhogen.

Stap 2

Vervang de ventilator door een krachtigere analoog als u de temperatuur van de videokaart niet met de softwaremethode kon verlagen. Zet uw computer uit en open de systeemeenheid. Verwijder de videokaart na het loskoppelen van de kabel die naar de monitor gaat. Zorg ervoor dat u de computer uitschakelt. Inspecteer visueel hoe de ventilator op de videoadapter is bevestigd. Koppel dit apparaat los. Vergeet niet om de voedingskabel los te koppelen die naar uw moederbord of grafische kaart gaat.

Stap 3

Ontdek het aantal draden in de voedingskabel. Dit is erg belangrijk omdat de nieuwe ventilator dezelfde set draden moet hebben. Koop een nieuwe koeler volgens de ontvangen gegevens. Installeer dit apparaat op de videokaart en schroef deze vast. Sluit de voedingskabel aan op de gewenste connector.

Stap 4

Lukt het je niet om de ventilator standaard op de videokaart te bevestigen, gebruik dan lijm. Om dit te doen, lijmt u de koelbehuizing op het koellichaam van de videokaart. Zorg ervoor dat de messen vrij kunnen draaien. Wacht even met het lijmen van de stick. Als de koeler loslaat van de videokaart in het apparaat, kan dit andere delen van de computer beschadigen.

Stap 5

Installeer de videokaart in de gewenste sleuf en sluit de monitorkabel hierop aan. Zet uw computer aan en voer SpeedFan uit. Zorg ervoor dat de temperatuur van de videoadapter de toegestane waarden niet overschrijdt. Pas de snelheid van de ventilatorbladen aan om het geluidsniveau te verminderen.

Aanbevolen: