Hoe Installeer Ik Een Koeler Voor Een Videokaart

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Een Koeler Voor Een Videokaart
Hoe Installeer Ik Een Koeler Voor Een Videokaart

Video: Hoe Installeer Ik Een Koeler Voor Een Videokaart

Video: Hoe Installeer Ik Een Koeler Voor Een Videokaart
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, April
Anonim

Om schade aan de computervideo-adapter als gevolg van oververhitting te voorkomen, is het raadzaam om de erop geïnstalleerde ventilator tijdig te onderhouden of te vervangen. Om dit te doen, moet u het juiste apparaat selecteren.

Hoe installeer ik een koeler voor een videokaart
Hoe installeer ik een koeler voor een videokaart

Noodzakelijk

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - lijm.

instructies:

Stap 1

Download en installeer de Speed Fan-software. Voer deze applicatie uit en bekijk de meetwaarden van temperatuursensoren. Probeer de ventilatorsnelheid te verhogen. Als dit niet heeft geholpen om de temperatuur van de videokaart voldoende te verlagen, ga dan verder met het vervangen van de koeler.

Stap 2

Kies de juiste ventilator. Idealiter is het beter om een apparaat van een vergelijkbaar videoadaptermodel te gebruiken. Als dit niet mogelijk is, probeer dan een vergelijkbare koeler te vinden. Demonteer de systeemeenheid en verwijder de videokaart ervan, nadat u de computer hebt uitgeschakeld. Zorg ervoor dat u de systeemeenheid loskoppelt van de wisselstroom.

Stap 3

Bekijk visueel de methode om de koeler aan de videokaart te bevestigen. Overweeg of het mogelijk is om een ventilator met een ander type ophanging te gebruiken. Soms kun je de koeler gewoon op het koellichaam plakken. Ontdek het type stroomconnector. Zoek vooraf poorten met een ander aantal kanalen op het moederbord. De ventilator kan niet op de videokaart worden aangesloten, maar op het moederbord.

Stap 4

Koop de juiste koeler. Schroef hem op de videokaart of lijm hem op het radiatorrooster. Zorg ervoor dat de nieuwe koeler geen belangrijke sleuven op het moederbord overlapt. Als je de tweede bevestigingsmethode hebt gekozen, wacht dan tot de lijm helemaal droog is. Installeer de videokaart in de systeemeenheid. Sluit de ventilatorvoeding erop of op het moederbord aan.

Stap 5

Zet de computer aan en controleer of de bladen stabiel draaien. Voer het SpeedFan-programma uit na het laden van het besturingssysteem. Pas de parameters van de nieuwe ventilator aan. Bereik de ideale balans tussen efficiëntie en energieverbruik. Als u het niet zelf kunt doen, vink dan het vakje naast de parameter "Fan Autospeed" aan. Minimaliseer het programma, maar sluit het niet.

Aanbevolen: