Hoe De Rotatiesnelheid Van Een Koeler Op Een Videokaart Te Verhogen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Rotatiesnelheid Van Een Koeler Op Een Videokaart Te Verhogen?
Hoe De Rotatiesnelheid Van Een Koeler Op Een Videokaart Te Verhogen?

Video: Hoe De Rotatiesnelheid Van Een Koeler Op Een Videokaart Te Verhogen?

Video: Hoe De Rotatiesnelheid Van Een Koeler Op Een Videokaart Te Verhogen?
Video: Custom waterkoeling basics - Hardware.Info TV (Dutch) 2024, April
Anonim

Alle moderne gaming grafische kaarten zijn uitgerust met een actief koelsysteem. Afhankelijk van de belasting wordt de snelheid van de videokaartkoeler automatisch door het systeem geregeld. Maar er zijn momenten waarop de ventilatorsnelheid van de videokaart handmatig moet worden verhoogd. Als u bijvoorbeeld de snelheid van de videokaartprocessor aanzienlijk wilt overklokken, moet ook de rotatiesnelheid van de kaartkoeler op het maximum worden ingesteld. Dit voorkomt dat uw grafische kaart oververhit raakt.

Hoe de rotatiesnelheid van een koeler op een videokaart te verhogen?
Hoe de rotatiesnelheid van een koeler op een videokaart te verhogen?

Het is nodig

  • - Een computer;
  • - Catalyst Control Center-software (voor ATI Radeon-videokaart);
  • - RivaTuner-programma (voor nVidia-videokaarten).

instructies:

Stap 1

Als je een ATI Radeon grafische kaart hebt, kun je de rotatiesnelheid van de grafische kaartkoeler verhogen met behulp van het Catalyst Control Center. Deze software staat op de schijf met stuurprogramma voor de videokaart. Het kan ook worden gedownload van de officiële website van het bedrijf. Het is het beste om de nieuwste versie van dit programma te downloaden. Installeer deze applicatie op uw computer. Herstart.

Stap 2

Klik na het opnieuw opstarten met de rechtermuisknop op een leeg gebied van het bureaublad. Selecteer vervolgens in het menu dat verschijnt Catalyst Control Center. Vink in het geopende venster het item "Geavanceerd" aan en klik vervolgens op "Volgende". Klik nu in het venster dat verschijnt met de linkermuisknop op de pijl in de linkerbovenhoek van het programmavenster en selecteer ATI Overdrive.

Stap 3

In het venster dat verschijnt, klik je met de linkermuisknop op de afbeelding van het kasteel. Dit ontgrendelt de mogelijkheid om met dit Catalyst Control Center-item te werken. Vink vervolgens het vakje aan naast de regel "Handmatige ventilatorregeling toestaan" en klik op "Toepassen". Door nu de schuifregelaar naar rechts te schuiven, kunt u de rotatiesnelheid van de koeler verhogen. Wanneer de gewenste snelheid is geselecteerd, klikt u op "Toepassen" en vervolgens op OK.

Stap 4

Bezitters van nVidia grafische kaarten kunnen RivaTuner gebruiken om de ventilatorsnelheid van hun grafische kaarten te verhogen. Download dit hulpprogramma van internet en installeer het. Voer het programma uit. Na het starten van de applicatie wordt u naar het hoofdmenu geleid, dat de naam van uw videokaart zal bevatten. Naast de naam staat een pijl. Klik erop. Selecteer vervolgens Systeemvoorkeuren op laag niveau. Selecteer in het venster dat verschijnt het tabblad "Koeler". Vink vervolgens het vakje "Enable low-level cooler control" aan. Door nu de schuifregelaar naar rechts te schuiven, verhoog je de rotatiesnelheid van de videokaartventilator. Selecteer de gewenste snelheidsmodus, klik vervolgens op "Toepassen" en OK.

Aanbevolen: