Hoe Vervang Ik Een Koeler Op Een Voeding?

Inhoudsopgave:

Hoe Vervang Ik Een Koeler Op Een Voeding?
Hoe Vervang Ik Een Koeler Op Een Voeding?

Video: Hoe Vervang Ik Een Koeler Op Een Voeding?

Video: Hoe Vervang Ik Een Koeler Op Een Voeding?
Video: Hoe vervang ik de voeding? 2024, Mei
Anonim

Oververhitting van de voedingseenheid van een pc leidt meestal tot schade aan dit apparaat. Helaas veroorzaakt de sterke verwarming van de voedingseenheid vaak plotselinge stroompieken. Het gevolg van een dergelijk probleem is schade aan het moederbord, de videokaart en andere belangrijke elementen.

Hoe vervang ik een koeler op een voeding?
Hoe vervang ik een koeler op een voeding?

Noodzakelijk

Kruiskopschroevendraaier

instructies:

Stap 1

Als u een probleem met de stroomvoorziening opmerkt, sluit u de computer onmiddellijk af. Schakel de overspanningsbeveiliging of UPS uit. Haal de voedingskabel uit de behuizing. Koppel alle draden los die het demonteren van de computer kunnen belemmeren.

Stap 2

Gebruik een kruiskopschroevendraaier om verschillende schroeven te verwijderen waarmee de linkerkant van de systeemeenheid is bevestigd. Verwijder het aangegeven deksel. Verwijder nu de schroeven waarmee de voeding is bevestigd. Hun doppen moeten zich aan de achterkant van de behuizing bevinden.

Stap 3

Trek de voeding voorzichtig uit. Als kabels dit proces verstoren, verwijder ze dan uit de connectoren. Draai nog een paar schroeven los en verwijder het PSU-deksel. Verwijder de ventilator nadat u de kabel naar de blokkeerplaat hebt losgekoppeld.

Stap 4

Verwijder stof van de ventilator. Smeer de rotatie-as van de messen. Soms brengt dit proces het apparaat terug naar een werkende staat. Koop een vergelijkbare koeler als u uw oude apparatuur niet kunt "reanimeren".

Stap 5

Let vooral op de kracht van de nieuwe ventilator. Zorg er eerst voor dat de montagegaten op de juiste plek zitten. Vergeet niet de compatibiliteit van de connector van de spanningskabel van de koeler met het stopcontact te controleren.

Stap 6

Installeer de nieuwe ventilator in de voeding. Onthoud dat deze koeler lucht moet uitblazen en niet vanuit de externe omgeving moet aanvoeren. Sluit het deksel van de voeding. Sluit het apparaat aan op netstroom.

Stap 7

Zet de computer aan en zorg ervoor dat de ventilator stabiel staat. Zet je computer uit. Koppel de netwerkkabel los. Plaats het deksel van de voeding terug en installeer de hardware.

Stap 8

Controleer of het apparaat stevig aan de binnenkant van de computerkast is bevestigd. Zet uw computer aan. Controleer na ongeveer een uur de temperatuur van de voeding en de werking van de ventilator.

Aanbevolen: