Hoe Xps-bestanden Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Xps-bestanden Te Openen
Hoe Xps-bestanden Te Openen

Video: Hoe Xps-bestanden Te Openen

Video: Hoe Xps-bestanden Te Openen
Video: How to Open XPS Viewer in Windows 2024, Mei
Anonim

XPS-bestanden zijn het alternatief van Microsoft voor PDF-bestanden en kunnen standaard alleen worden bekeken met de XPS Viewer, die deel uitmaakt van het Microsoft. NET-systeem op Windows-computers. De XPS Viewer wordt alleen geïnstalleerd op computers met Windows Vista en later, wat betekent dat u Microsoft. NET Framework moet installeren op systemen met eerdere versies van Windows. Als u Mac OS X gebruikt, kunt u de online XPS-PDF-converter gebruiken of software van derden installeren.

Hoe xps-bestanden te openen
Hoe xps-bestanden te openen

Noodzakelijk

XPS-naar-PDF-converter

instructies:

Stap 1

Windows Vista en hoger

Dubbelklik op het XPS-bestand dat u wilt openen. Het bestand wordt automatisch geopend en verschijnt in een nieuw venster van uw internetbrowser. Als het bestand niet wordt geopend, is de XPS Viewer mogelijk uitgeschakeld. Volg de onderstaande stappen om XPS Viewer in te schakelen.

Klik op "Start" en selecteer "Configuratiescherm". Dit opent een configuratiescherm.

Klik op Programma's en selecteer Windows-onderdelen in- of uitschakelen. Hierdoor wordt het dialoogvenster Eigenschappen van Windows geopend.

Klik op het plusteken links van Microsoft. NET Framework. Hierdoor worden extra opties weergegeven. Als Microsoft. NET Framework niet wordt vermeld, volgt u de stappen in methode twee om het programma op uw computer te installeren.

Plaats een vinkje naast XPS Viewer en klik vervolgens op OK. U zou nu XPS-bestanden moeten kunnen openen met de XPS Viewer.

Stap 2

Vorige versies van Windows

Ga naar het Microsoft Downloadcentrum op: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?displaylang=en&id=22. Deze pagina bevat software voor Microsoft. NET Framework 3.5 Service Pack 1 (SP1).

Klik op de knop Downloaden en selecteer vervolgens Uitvoeren

Volg de instructies op het scherm om het programma te installeren. Als u klaar bent, wordt de XPS Viewer ingeschakeld

Dubbelklik op het XPS-bestand dat u wilt openen. Het bestand wordt automatisch geopend en verschijnt in een nieuw venster van uw internetbrowser.

Stap 3

De online XPS-naar-PDF-converter gebruiken

Open uw internetbrowser en zoek naar een online XPS-PDF-converter.

Volg de instructies op het scherm om uw XPS-document naar PDF te converteren. Het geselecteerde XPS-document wordt nu geconverteerd naar PDF en opgeslagen op uw computer.

Stap 4

XPS-naar-PDF-software van derden installeren (Mac OS X)

Open de map Programma's en start de App Store op uw Mac.

Typ "xps naar pdf" in het zoekvak in de rechterbovenhoek van de App Store. De lijst met XPS-PDF-conversietoepassingen verschijnt op het scherm.

Selecteer de optie om het programma van uw keuze te kopen of te installeren. Voorbeelden van gratis conversieprogramma's zijn XPS-naar-PDF Lite en XPSView Lite.

Volg de instructies op het scherm om de convertersoftware op uw computer te installeren.

Start de conversiesoftware wanneer de installatie is voltooid en volg de instructies op het scherm om uw XPS-document naar PDF te converteren. U kunt nu XPS-documenten op uw Mac bekijken.

Aanbevolen: