Hoe De Taakbalk Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe De Taakbalk Te Openen
Hoe De Taakbalk Te Openen

Video: Hoe De Taakbalk Te Openen

Video: Hoe De Taakbalk Te Openen
Video: De opmaak van de taakbalk aanpassen in Windows 10 2024, April
Anonim

In het Microsoft Windows-besturingssysteem is het "bureaublad" zo georganiseerd dat de gebruiker snel en comfortabel verschillende toepassingen kan oproepen, de nodige informatie kan verkrijgen en toegang kan krijgen tot computerbronnen. De "taakbalk" is een belangrijk onderdeel van het "bureaublad", waarvan de juiste instelling de gebruiker in staat kan stellen om op de computer te werken.

Hoe de taakbalk te openen
Hoe de taakbalk te openen

instructies:

Stap 1

De taakbalk bevindt zich standaard onderaan het scherm (als je andere instellingen hebt geconfigureerd, kan deze ook aan andere randen zijn). Als u het paneel niet kunt zien, is het verborgen. Om de "Taakbalk" op te roepen, verplaatst u de muiscursor naar de onderkant van het scherm en wacht u tot deze "opduikt".

Stap 2

Om niet elke keer te hoeven wachten tot de "Taakbalk" verschijnt, moet u de juiste instellingen instellen. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop in een vrije ruimte van de "Taakbalk", selecteert u in het vervolgkeuzemenu "Eigenschappen" door erop te klikken met de linkermuisknop, - het dialoogvenster "Eigenschappen van de taakbalk en de Start menu" wordt geopend.

Stap 3

Als u op deze manier geen toegang kunt krijgen tot de "Taakbalk", drukt u op de Windows-knop op het toetsenbord (de knop met een selectievakje) - het paneel verdwijnt niet meer. Roep het gewenste eigenschappenvenster op zoals hierboven beschreven, of ga naar het "Configuratiescherm", selecteer in de categorie "Vormgeving en thema's" het pictogram "Taakbalk en Startmenu".

Stap 4

Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Taakbalk" en schakel het selectievakje "Taakbalk automatisch verbergen" uit. Klik op de knop "Toepassen" om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden, sluit het eigenschappenvenster (de knop OK of het X-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster).

Stap 5

Aan de linkerkant van de "Taakbalk" bevindt zich een "Start" -knop, met behulp waarvan er snel toegang is tot verschillende bronnen van de computer. Links van de knop bevindt zich een gebied dat gewoonlijk de snelstartbalk wordt genoemd - met de pictogrammen van de applicaties die zich daarin bevinden, kunt u veelgebruikte applicaties met één muisklik oproepen. De rechterkant van de taakbalk wordt het systeemvak genoemd. Het bevat informatie over toepassingen die automatisch starten bij het opstarten van het systeem, pictogrammen voor aangesloten apparaten en verwisselbare schijven.

Stap 6

Om een applicatie toe te voegen aan de "Quick Launch", selecteert u het pictogram van de applicatiestarter, houdt u de linkermuisknop ingedrukt en sleept u deze naar het paneel. Om de grootte van de "Quick Launch" aan te passen, klikt u met de rechtermuisknop op de "Taakbalk", verwijdert u in het vervolgkeuzemenu de markering uit het item "Dock the taskbar". Pas de grootte van het paneel aan met de muis en speld de "Taakbalk" opnieuw vast. Om toepassingen aan de rechterkant van de taakbalk toe te voegen, plaatst u de vereiste opstartbestanden in de map Opstarten.

Aanbevolen: