Hoe Het Hoofdmenu Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Hoofdmenu Te Openen
Hoe Het Hoofdmenu Te Openen

Video: Hoe Het Hoofdmenu Te Openen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Cursus WordPress - Menu link openen in nieuw tabblad 2023, Februari
Anonim

Het hoofdmenu van het Windows-besturingssysteem implementeert de hoofdmethode voor het starten van applicatieprogramma's en systeembesturingselementen die op de computer zijn geïnstalleerd. Om toegang te krijgen tot dit menu, wordt een element van de grafische interface op de taakbalk geplaatst, die gewoonlijk de "Start" -knop wordt genoemd, hoewel er in de nieuwste versies van het besturingssysteem niet langer zo'n inscriptie is. Naast toegang tot programma's, wordt het hoofdmenu gebruikt om de computer en verschillende zoekbewerkingen in het systeem uit te schakelen.

Hoe het hoofdmenu te openen
Hoe het hoofdmenu te openen

instructies:

Stap 1

Klik met de linkermuisknop op de knop "Start" - dit is de meest gebruikte methode om het hoofdmenu uit te breiden. Deze knop staat altijd op de taakbalk, maar het paneel zelf kan langs elk van de vier zijden van het scherm worden geplaatst. Aangezien het uiterlijk van de knop ook door de gebruiker onherkenbaar kan worden gewijzigd en de taakbalk kan worden verborgen, is het mogelijk dat u in een onbekend systeem enige tijd moet besteden om de locatie te achterhalen en dit interface-element te identificeren.

Stap 2

Druk op de vlagknop (gestileerd Microsoft-logo) op uw toetsenbord. Het bevindt zich meestal naast de linker en rechter ALT-toetsen. Deze knop wordt gewoonlijk WIN genoemd en het indrukken ervan zou hetzelfde effect moeten hebben als klikken op de Start-knop in de Windows GUI. Daarom, als u de knop zelf niet kunt vinden, gebruik dan deze toets om toegang te krijgen tot het hoofdmenu van het besturingssysteem.

Stap 3

Annuleer het automatisch verbergen van de taakbalk en de startknop als ze alleen verschijnen wanneer u de muiscursor naar de rand van de schermruimte verplaatst. Om dit te doen, drukt u op de WIN-toets, klikt u met de rechtermuisknop op de vrije ruimte van de verschenen taakbalk en selecteert u de regel "Eigenschappen" in het contextmenu. Schakel het selectievakje Taakbalk automatisch verbergen uit en klik op de knop OK.

Stap 4

Wijzig de breedte van de taakbalk als de toegangsknop voor het hoofdmenu helemaal niet verschijnt wanneer u het menu opent door op de WIN-toets te drukken. Zoek hiervoor een smalle strook van een paar pixels aan een van de randen van het scherm (meestal onderaan) en zweef erover. Wanneer het verandert van een aanwijzerpijl in een tweekoppige pijl, drukt u op de linkermuisknop en sleept u de rand van de taakbalk op voldoende afstand van de rand van het scherm.

Stap 5

Verplaats de taakbalk samen met de Start-knop erop om dit menutoegangsitem aan de kant van het scherm te plaatsen die voor u het handigst is. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op de taakbalk en zorgt u ervoor dat er geen vinkje staat naast het item "Taakbalk koppelen" in het pop-upcontextmenu. Als er een label is, klikt u op die regel. Beweeg vervolgens de cursor over een lege ruimte van de taakbalk, druk op de linkerknop en sleep deze naar de gewenste rand van het scherm.

Populair per onderwerp