Boeken Lezen Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Boeken Lezen Op Een Computer
Boeken Lezen Op Een Computer

Video: Boeken Lezen Op Een Computer

Video: Boeken Lezen Op Een Computer
Video: E-boeken installeren op je PC 2024, Mei
Anonim

Er zijn verschillende manieren om elektronische versies van een boek op een computer te lezen. In dit geval hangt alles af van het formaat, of beter gezegd, van het programma om het boek te lezen.

ebook
ebook

instructies:

Stap 1

Een van de meest voorkomende formaten is een tekstbestand (.txt-formaat). De voordelen van dit formaat zijn dat het de minimale informatiegrootte biedt en dat er geen extra programma's hoeven te worden geïnstalleerd. Het formaat is leesbaar met een standaard Windows-applicatie, namelijk kladblok. De nadelen zijn echter ook duidelijk. Het formaat is niet zo gemakkelijk te lezen en wordt vaak alleen gebruikt voor het comprimeren van informatie en vervolgens overgebracht naar andere formaten die meer mogelijkheden hebben en dus gemak bij het lezen van een boek.

Stap 2

Een veelgebruikt formaat voor e-books is ook een document (.doc-formaat, vaak.docx). Ongetwijfeld is het formaat uitgerust met een gebruiksvriendelijkere interface, met extra mogelijkheden om aan tekst te werken. Om het formaat correct te laten werken (vooral.docx), moet u de Microsoft Office-softwaresuite installeren, inclusief het Word-programma (waarmee u boeken kunt lezen). Het is natuurlijk wenselijk om Word 2007/2010 te installeren, maar als de 2003-versie is geïnstalleerd, kan deze worden bijgewerkt om modernere formaten (.docx) te ondersteunen. Om een boek van een notitieboek naar een document over te brengen, hoeft u alleen maar de tekst te selecteren (ctrl + a), vervolgens te kopiëren (ctrl + c) en te plakken (ctrl + v). Het.doc-formaat is ook universeel voor conversie naar andere formaten naar goeddunken van de gebruiker.

Stap 3

Er is nog een vrij algemeen formaat voor e-books (.pdf-formaat). Ondanks het feit dat het gebruikers niet toestaat om met de tekst te werken (d.w.z. bewerken, wijzigen), is het, ondanks alles, heel gewoon. Om het boek in dit formaat te kunnen bekijken, moet u het programma Acrobat Reader installeren. En om een boek van een document naar dit formaat over te zetten, moet u een converter installeren (bijvoorbeeld Universal Document Converter). Dit geldt ook voor veel andere e-bookformaten.

Aanbevolen: