Gedownloade Boeken Lezen

Gedownloade Boeken Lezen
Gedownloade Boeken Lezen

Video: Gedownloade Boeken Lezen

Video: Gedownloade Boeken Lezen
Video: NT2 Nederlands leren Boek lezen Jip kan Zwemmen 1 2024, Mei
Anonim

E-books winnen aan populariteit bij een toenemend aantal lezers. E-books bieden inderdaad mogelijkheden die vóór hun introductie nooit werden gedacht. Inderdaad, 20-30 of zelfs 100 van uw favoriete boeken meenemen op zakenreis - is dit mogelijk bij het gebruik van gewone papieren edities?

Gedownloade boeken lezen
Gedownloade boeken lezen

Een elektronische bibliotheek, die zich niet alleen op een computer, maar ook op een gewone flashdrive bevindt, kan tienduizenden titels bereiken, waardoor de eigenaar jarenlang een plezierige en nuttige vrije tijd heeft. Een e-book is binnen enkele seconden gemakkelijk van internet te halen, ook al is het een zeldzame editie. Wat kunnen we zeggen over hoeveel gemakkelijker het is om bronnen in elektronische vorm te gebruiken bij de voorbereiding van wetenschappelijke of kritische werken.

Als de gebruiker moeite heeft om de gedownloade boeken comfortabel te lezen, kan hij een van de volgende tips gebruiken:

  1. Vaak gedownloade boeken worden in een archief verpakt (bestanden hebben de extensie zip of rar). Dit wordt gedaan om de schijfruimte die ze innemen te besparen en het internetverkeer en de downloadtijden te verminderen. In dit geval moeten ze, voordat ze beginnen met lezen, worden uitgepakt. U kunt een zip-archief openen zoals een gewone Windows-map en bestanden van daaruit naar uw bureaublad of een andere voor de gebruiker geschikte locatie slepen. Om met rar-archieven te werken, moet u een archiveringsprogramma gebruiken, bijvoorbeeld WinRar of de gratis 7-zip, die veel gangbare archiefformaten perfect herkent.
  2. Om boeken in pdf-formaat te lezen, moet u mogelijk een programma installeren dat dit algemene formaat kan weergeven. Het kan Adobe Reader zijn of een alternatieve pdf-viewer zoals SumatraPDF, Foxit PDF Reader of vele andere.
  3. Een ander veelgebruikt e-bookformaat, djvu, vereist ook dat er software wordt geïnstalleerd om het te kunnen bekijken. De handigste hiervoor zijn DjVu Reader, WinDjVu, Djvu Viewer.
  4. Het is handig om gedownloade boeken te lezen met een speciaal apparaat op basis van e-ink-technologie. In tegenstelling tot het scherm van een computer of laptop, ziet een e-ink-scherm eruit als een pagina uit een gewoon boek, zonder de ogen te vermoeien en u comfortabel te laten lezen in alle omgevingslichtomstandigheden.

Aanbevolen: