Hoe Boeken In Fb2-formaat Te Lezen

Inhoudsopgave:

Hoe Boeken In Fb2-formaat Te Lezen
Hoe Boeken In Fb2-formaat Te Lezen

Video: Hoe Boeken In Fb2-formaat Te Lezen

Video: Hoe Boeken In Fb2-formaat Te Lezen
Video: Hoe ik 100 boeken per jaar lees – 5 stappen om meer te lezen 2024, April
Anonim

Een van de meest populaire e-bookformaten is FictionBook (fb2). Het gemak ligt in het feit dat u de structuur van het boek duidelijk kunt behouden en dat het gemakkelijk kan worden geconverteerd naar andere populaire formaten. Dankzij de fb2-functionaliteit kunt u complete elektronische boekopslagen maken. Het formaat is wijdverbreid en kan door veel moderne apparaten worden gelezen.

Hoe boeken in fb2-formaat te lezen
Hoe boeken in fb2-formaat te lezen

Het is nodig

  • - een apparaat om e-books te lezen;
  • - een leesprogramma voor een computer of mobiel apparaat

instructies:

Stap 1

Elektronische boeken op basis van e-inkttechnologie zijn speciaal gemaakt om met FB2 te werken. De kern van dergelijke apparaten is technologie waarmee u de inhoud van een boek op een display kunt weergeven door conventionele inkt te simuleren. Om het boek te starten, hoeft u alleen maar het vereiste bestand te openen in overeenstemming met de instructies die bij de gadget zijn gevoegd.

Stap 2

U kunt verschillende hulpprogramma's gebruiken om FB2 vanaf uw computer te lezen. Een van de meest populaire is Cool Reader, die uw schermleesinstellingen voor uw ogen optimaliseert, waardoor vermoeide ogen worden verminderd. Herkent automatisch verschillende coderingen, ondersteunt hardop lezen functie. Het boek kan worden opgeslagen in mp3-formaat.

Stap 3

Ook het lichtere en compactere programma Alreader wordt veel gebruikt, waardoor je met het FB2-formaat kunt werken. Ondersteunt bladwijzers, citaten, tekst zoeken. Heeft een versie voor Windows Mobile.

Stap 4

Smartphones met Microsoft-besturingssystemen hebben ook hun eigen set programma's. Haali Reader biedt volledige functionaliteit die de computeranalogen van de applicatie hebben.

Stap 5

Voor Symbian-smartphones wordt het programma ZXReader veel gebruikt om boeken in dit formaat te lezen, dat beschikbaar is voor Nokia-telefoons met een touchscreen. Ondersteunt automatische verandering van portret- en landschapsmodus bij het draaien van de telefoon, geeft afbeeldingen weer die in bestanden worden gebruikt. Kan tot 5 gebruikersprofielen maken, elk met individuele instellingen.

Stap 6

Voor iPhone-telefoons is een van de handigste de ShortBook-applicatie, die FB2 volledig ondersteunt en een betaalde en gratis versie heeft. Onder de volledig gratis applicaties van Apple kan men de "iChitalka" onderscheiden, die beschikbaar is in de AppStore.

Stap 7

Voor apparaten met het Android-besturingssysteem kunt u FBReader gebruiken, dat naast fb2 ook andere formaten ondersteunt. U vindt de toepassing in de Markt van het apparaat.

Aanbevolen: