Hoe Djvu-boeken Te Lezen

Inhoudsopgave:

Hoe Djvu-boeken Te Lezen
Hoe Djvu-boeken Te Lezen

Video: Hoe Djvu-boeken Te Lezen

Video: Hoe Djvu-boeken Te Lezen
Video: Wij zijn de laatste mensen 2024, Maart
Anonim

Een van de populaire formaten voor elektronische documenten (inclusief boeken) is djvu. Tegelijkertijd wordt het werken ermee niet ondersteund door de standaardtools van besturingssystemen. Om dergelijke bestanden te lezen, moet u extra software installeren.

Hoe djvu-boeken te lezen
Hoe djvu-boeken te lezen

instructies:

Stap 1

De eerste optie voor het lezen van boeken in djvu-formaat is om speciale programma's te gebruiken. Onder hen worden de volgende toepassingen onderscheiden:

- WinDjView (https://windjview.sourceforge.net/ru/);

- STDU-viewer (https://www.stdutility.com/stduviewer.html);

- DjvuReader (https://djvu-soft.narod.ru/opendjvu/);

- DjVu Fancy Viewer, enz.

In de regel worden applicaties voor het lezen van djvu-bestanden gratis gedistribueerd, zodat de distributiekit van het programma van internet kan worden gedownload. Download het installatiebestand, dubbelklik erop, selecteer de map voor installatie en klik vervolgens op de knop "Installeren". Wacht tot het proces is voltooid.

Stap 2

Voer het geïnstalleerde programma uit. Selecteer "Bestand" -> "Openen" in het menu. Zoek in het verkennervenster dat verschijnt de map waarin het boek in djvu-formaat staat, dat u wilt lezen, klik op het bijbehorende bestand en klik op de knop "Openen". Een andere optie om het bestand te openen: gebruik de verkenner van het besturingssysteem, open de map met het djvu-boekbestand, klik er met de rechtermuisknop op, selecteer "Openen met" en selecteer het programma dat u hebt geïnstalleerd.

Stap 3

U kunt ook een speciale plug-in voor webbrowsers gebruiken om djvu-bestanden te lezen. Na installatie wordt het mogelijk om djvu-bestanden rechtstreeks vanuit de internetbrowser te bekijken. De plug-in heet DjVu Browser Plug-in en wordt gratis verspreid. Om het te downloaden, opent u uw webbrowser en gaat u naar https://www.caminova.net/en/downloads/download.aspx?id=1. Specificeer in de daarvoor bestemde velden het type besturingssysteem dat u gebruikt, de gewenste taal en versie van de plug-in. Klik daarna op de knop Downloaden. Nadat het downloaden is voltooid, dubbelklikt u op het gedownloade bestand om de installatie te starten. De plug-in ondersteunt browsers zoals Internet Explorer 5 en hoger, Mozilla Firefox 3.5 en hoger, Opera 10.0 en hoger, Google Chrome 7.0 en hoger.

Stap 4

Een andere optie voor het lezen van boeken in djvu is het gebruik van speciale plug-ins voor het bekijken van multimediabestanden. Een voorbeeld is de gratis IrfanView applicatie en de djvu.dll plugin daarvoor (https://www.irfanview.com).

Aanbevolen: