Bronnen Compileren

Inhoudsopgave:

Bronnen Compileren
Bronnen Compileren

Video: Bronnen Compileren

Video: Bronnen Compileren
Video: Teletubbies Nederlands: 1 Uur Lange Compilatie | kinder programmas | tekenfilms | animatie 2024, April
Anonim

Een java-programma is een jar-archief of een set van *.java- en *.class-bronnen, als de compilatieprocedure nog niet is uitgevoerd. Download en installeer Java Runtime Environment om de Java-broncode te compileren. U kunt ook bestanden compileren in een ontwikkelomgeving zoals JavaBeans.

Bronnen compileren
Bronnen compileren

Noodzakelijk

beheerdersrechten

instructies:

Stap 1

Om de nieuwste Java Runtime Environment te downloaden, opent u de officiële Java-website https://java.sun.com/javaee/sdk/. Zoek het gedeelte Downloads en download het programma naar uw harde schijf. Installeer de JRE op het besturingssysteem van uw computer - u heeft hiervoor beheerdersrechten nodig. Dergelijke software moet in de regel altijd in de systeemdirectory van een lokale schijf op een pc worden geïnstalleerd.

Stap 2

Bewerk de systeempaden naar de servicemappen door let toe te voegen aan de bestanden van de geïnstalleerde Java-machine. Voer de JRE-installatiemap in de padparameter in - open hiervoor "Computereigenschappen" - "Geavanceerd" - "Omgevingsvariabelen".

Stap 3

Voer het opdrachtregelprogramma uit (het is te vinden via het hoofdmenu van het systeem, in de map "Accessoires"). Ga naar het directorypad naar de bronmap en typ de opdrachten javac [naam hoofdbestand].javajava -cp [bestandsnaam] Het hoofdprogrammabestand van Java is het bestand met de code van de hoofdfunctie main.

Stap 4

Om aangepaste opties in te stellen voor het compileren van Java-bestanden vanaf de opdrachtregel, typt u java -help en bekijkt u de informatie op het scherm. Gebruik de JavaBeans-ontwikkelaarsomgeving om het compilatieproces te automatiseren. Het programma heeft verschillende compilatiemodi, waaronder compilatie stap voor stap of vanaf een specifiek breekpunt. Bovendien zal de omgeving u informeren over fouten in het stadium van het schrijven van de programmacode.

Stap 5

Het is ook vermeldenswaard dat u bestanden kunt compileren met behulp van standaardtools van softwareomgevingen. In de ontwikkelomgeving van Delphi kun je bijvoorbeeld eerst visuele code schrijven en alle vormen van het programma toepassen, en vervolgens alle inhoud compileren om volwaardige software te krijgen.

Aanbevolen: