Hoe De Kernel Te Compileren

Inhoudsopgave:

Hoe De Kernel Te Compileren
Hoe De Kernel Te Compileren

Video: Hoe De Kernel Te Compileren

Video: Hoe De Kernel Te Compileren
Video: How to compile the Linux kernel from source 2024, April
Anonim

Een van de voordelen van besturingssystemen van de Linux-familie is hun extreme flexibiliteit, uitgedrukt in de mogelijkheid om bijna alle componenten te finetunen. U kunt bijvoorbeeld een kernel compileren met configuratie-opties die specifiek zijn afgestemd op de hardware die u momenteel gebruikt. Door een dergelijke kernel te installeren, kunt u de algehele prestatie van het systeem aanzienlijk verhogen.

Hoe de kernel te compileren
Hoe de kernel te compileren

Noodzakelijk

  • - toegang tot de repository met bronpakketten of internettoegang;
  • - het wachtwoord voor de rootgebruiker op de lokale computer.

instructies:

Stap 1

Download de kernelbronnen. Als je toegang hebt tot de broncoderepository en het bevat een pakket met de juiste versie van de kernel, installeer dit pakket dan met behulp van het hulpprogramma apt-get of synaptic.

Als je geen toegang hebt tot de repositories, of als je een specifieke versie van de kernel moet bouwen, haal dan de bronnen op van de kernel.org-server. Open https://www.kernel.org/pub/linux/kernel in uw browser. Ga naar de submap die overeenkomt met de vereiste kernelversieregel. Selecteer het gewenste archief en download het naar uw harde schijf. Gebruik de opslagfunctie van de browser of uw favoriete downloadmanager. U kunt het archief met de kernelbroncode van de vereiste versie ook via FTP downloaden van de ftp.kernel.org-server.

Download zo nodig kernelpatches (patches). Haal de gewenste patches op kernel.org en bewaar ze ook op je harde schijf.

Stap 2

Bereid uw systeem voor op kernelcompilatie. Installeer gcc-compiler, ontwikkel glibc- en ncurses-pakketten, fakeroot-pakket (tenzij u van plan bent de kernel als root te bouwen). Installeer de TCL / TK-bibliotheken als u de kernel wilt configureren met behulp van een grafische interface onder besturing van een X-server.

Stap 3

Bereid je kernel source tree voor. Pak het bronarchief uit in de map /usr /src /linux. Of pak het uit in een willekeurige map en maak er een linux symbolische link naar vanuit de /usr /src map. Gebruik een decompressorprogramma dat overeenkomt met het type archief dat u hebt gedownload (tar of bzip).

Pas indien nodig patches toe op de kernelbronnen. Pak de patches uit in de / usr / src directory. Gebruik de patch-opdracht om de wijzigingen toe te passen.

Stap 4

Configureer de kernel. Als de versie van de configuratie gebaseerd moet zijn op de versie die al op het systeem aanwezig is, kopieer dan het bestand met de naam config- van de /boot directory naar de /usr /src /linux directory en hernoem het naar.config.

Ga naar de map /usr /src /linux. Voer make uit met config, menuconfig, oldconfig of xconfig. Met de parameter config kunt u de kernel stap voor stap configureren. Als u oldconfig opgeeft, worden zoveel mogelijk de waarden van de oude configuratie gebruikt. De opdracht make menuconfig maakt configuratie mogelijk met behulp van een handig op tekst gebaseerd menu, en make xconfig start de grafische configurator. Stel alle vereiste kernelconfiguratieparameters in.

Stap 5

Compileer de kernel. Voer make dep uit en maak opeenvolgend schoon om afhankelijkheidsbestanden te genereren en de bronstructuur op te schonen. Voer make bzImage uit om een kernelimagebestand te compileren en te maken. Compileer de kernelmodules door make modules in de console te typen.

Aanbevolen: