Gedeelde Bronnen Uitschakelen

Inhoudsopgave:

Gedeelde Bronnen Uitschakelen
Gedeelde Bronnen Uitschakelen

Video: Gedeelde Bronnen Uitschakelen

Video: Gedeelde Bronnen Uitschakelen
Video: Власть (1 серия "Спасибо") 2024, April
Anonim

Het uitschakelen van verborgen gedeelde administratieve bronnen kan worden uitgevoerd met behulp van standaardtools van het Microsoft Windows-besturingssysteem en vereist geen tussenkomst van aanvullende software van derden.

Hoe gedeelde bronnen uit te schakelen
Hoe gedeelde bronnen uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start" om het hoofdmenu van het systeem te openen en ga naar het item "Configuratiescherm" om de bewerking van het maken van een verborgen share uit te voeren.

Stap 2

Open de link "Beheer" door te dubbelklikken met de muis en herhaal deze actie voor het item "Computerbeheer".

Stap 3

Selecteer het item "Gedeelde mappen" en roep het contextmenu van het gedeelte "Bronnen" op door met de rechtermuisknop te klikken.

Stap 4

Selecteer "Nieuwe bestandsshare" in het menu dat wordt geopend en geef het pad naar de geselecteerde map op in het veld "Gedeelde map". Een alternatieve actie om hetzelfde resultaat te bereiken, kan zijn om op de knop Bladeren te klikken en de gewenste map te selecteren in de lijst die wordt geopend.

Stap 5

Voer de gewenste verborgen sharenaam in en voeg aan het einde een dollarteken ($) toe.

Stap 6

Klik op "Volgende" en gebruik het selectievakje naast "Beheerders hebben volledige controle, anderen hebben geen toegang" om de toegang tot de geselecteerde map te beperken.

Stap 7

Klik op de knop Voltooien om het maken van een nieuwe verborgen share te voltooien en klik op Ja om de volgende bron te maken of op Nee om terug te keren naar het Configuratiescherm.

Stap 8

Open de link "Beheer" door met de muis te dubbelklikken en herhaal deze stap voor het item "Computerbeheer" om de bewerking van het verwijderen van een verborgen share uit te voeren.

Stap 9

Selecteer het item "Gedeelde mappen" en ga naar het knooppunt "Resources".

Stap 10

Roep het contextmenu op van de gedeelde bron die moet worden verwijderd door met de rechtermuisknop te klikken en het item Delen stoppen te selecteren.

Stap 11

Klik op OK om de toepassing van de geselecteerde wijzigingen te bevestigen.

Stap 12

Keer terug naar het hoofdmenu Start om de verborgen share volledig te verwijderen met behulp van de Register-editor en ga naar Uitvoeren.

Stap 13

Typ regedit in het veld Openen en klik op OK om de opdracht te bevestigen.

Stap 14

Vouw de registertak uit

HKLMSysteemCurrentControlSetServicesLanmanServerParameters

en voeg (of creëer) een waarde toe voor de AutoShareWks-parameter "0".

Aanbevolen: