Hoe Bronnen Te Trekken?

Inhoudsopgave:

Hoe Bronnen Te Trekken?
Hoe Bronnen Te Trekken?

Video: Hoe Bronnen Te Trekken?

Video: Hoe Bronnen Te Trekken?
Video: GTU-1000-turbine van megawattklasse - Eenvoudig thuis beginnen 2024, April
Anonim

Het Windows-besturingssysteem heeft een standaardmechanisme voor het injecteren van willekeurige gegevens in dynamische bibliotheken en uitvoerbare modules, evenals een API om ermee te werken. Afbeeldingen, tekenreekstabellen, dialoogsjablonen, werkbalken, menu's en andere informatie worden als bronnen aan PE-modules toegevoegd. Soms moet u voor verschillende doeleinden bronnen uit een gecompileerde module halen.

Hoe bronnen te trekken?
Hoe bronnen te trekken?

Noodzakelijk

is een gratis Resource Hacker-programma dat kan worden gedownload op rpi.net.au/~ajohnson/resourcehacker

instructies:

Stap 1

Upload het PE-modulebestand naar Resource Hacker. Klik in het hoofdmenu van de toepassing achtereenvolgens op de items Bestand en Openen of druk op de toetsencombinatie Ctrl + O op het toetsenbord. Het dialoogvenster Bestand openen wordt weergegeven. Navigeer naar de map waar het doelbestand zich bevindt. Selecteer de PE-module in de directorylijst. Klik op de knop "Openen".

Stap 2

Bepaal de lijst met bronnen die moeten worden teruggetrokken. Nadat het PE-bestand is geladen, wordt een boomstructuur weergegeven aan de linkerkant van het hoofdvenster van Resource Hacker. Het is een lijst van alle modulebronnen, gegroepeerd op type. Dialoogbronnen bevinden zich bijvoorbeeld in de sectie Dialoog, cursorbronnen - in de secties Cursor en Cursorgroep, pictogrammen - in de secties Pictogram en Pictogramgroep.

De knooppunten van het tweede niveau van de hiërarchie in elke sectie zijn numerieke of symbolische resource-ID's. Vouw ze uit en markeer de geneste elementen. Hiermee worden de bijbehorende bronnen weergegeven. Pictogrammen, cursors en rasters worden weergegeven als afbeeldingen in het rechterdeelvenster van het hoofdvenster van het programma. Voor stringtabellen, versnellers, versie-informatie, dialoogsjablonen, menu's, werkbalken, wordt code gebouwd en weergegeven in een formaat dat geschikt is voor gebruik met de RCC-compiler. Daarnaast worden dialoogsjablonen weergegeven in een apart zwevend venster.

Stap 3

Start het proces van het opslaan van de bronnen die in de vorige stap zijn gevonden. Selecteer het gewenste item in de boomstructuur aan de linkerkant. Open het gedeelte Actie van het hoofdmenu van de applicatie. Selecteer het item dat overeenkomt met de opslagbewerking van het meest geschikte type.

Selecteer het item "Resource opslaan als binair bestand …" als u de resource wilt opslaan als een binair gegeven dat identiek is aan dat in de PE-module.

Selecteer "Save resource as a *.res file …" om een bestand op te halen dat de gecompileerde versie van de geselecteerde resource bevat. Zo'n bestand is geschikt om te koppelen met een applicatie of bibliotheek.

Klik op het item met de tekst zoals "Save [Section name: subsection name: resource name] …" om de resources in hun oorspronkelijke vorm uit te pakken. Dit menu-item moet worden gebruikt om bestanden met pictogrammen, cursors en afbeeldingen uit te pakken.

Stap 4

Haal je middelen eruit. Geef in het dialoogvenster met de titel "Save resource to …" de naam en directory van het opgeslagen bestand op. Klik op de knop Opslaan.

Aanbevolen: