Een Schijf Toevoegen In Windows

Inhoudsopgave:

Een Schijf Toevoegen In Windows
Een Schijf Toevoegen In Windows

Video: Een Schijf Toevoegen In Windows

Video: Een Schijf Toevoegen In Windows
Video: Hoe partitie te maken op Windows 10 | Partitie harde schijven 2024, Mei
Anonim

Het toevoegen van een nieuwe harde schijf is de handigste manier om de schijfruimte te vergroten en uw Windows-computer bij te werken. De beperking is dat de toegevoegde schijf niet als de primaire mag fungeren. Er is ook de mogelijkheid om een logisch volume toe te voegen met behulp van de standaardmiddelen van het systeem zelf.

Een schijf toevoegen in Windows
Een schijf toevoegen in Windows

instructies:

Stap 1

Het toevoegen van een nieuwe harde schijf kan nodig zijn als er een grote hoeveelheid informatie op de computer is opgeslagen. Met de secundaire schijf kunt u video-, audio-, fotocollecties en presentaties overbrengen van de primaire schijf, waardoor schijfruimte wordt vrijgemaakt. Het aansluiten van een nieuwe externe schijf vereist geen speciale kennis - sluit de schijf gewoon aan op uw computer en sluit hem aan. Meestal wordt hiervoor een standaard USB-poort gebruikt.

Stap 2

Roep het hoofdmenu op door op de knop "Start" te klikken en ga naar "Deze computer" om de toegevoegde harde schijf in gebruik te nemen. Zoek een nieuwe schijf. Als het toegevoegde apparaat niet wordt weergegeven, moet u mogelijk terugkeren naar het hoofdmenu "Start" en naar het item "Configuratiescherm". Vouw de koppeling Systeem en beveiliging uit en vouw het knooppunt Beheer uit. Open het gedeelte "Computerbeheer" door te dubbelklikken en selecteer "Schijfbeheer" in het linkergedeelte van de groep "Opslag". Zoek een nieuwe schijf.

Stap 3

Om een nieuw logisch volume toe te voegen, keert u opnieuw terug naar het hoofdmenu Start en typt u diskmgmt.msc in het tekstvak van de zoekbalk. Bevestig de lancering van het hulpprogramma door op de functietoets Enter te drukken.

Stap 4

Roep het contextmenu van een vrije partitie van de gewenste schijf op door met de rechtermuisknop te klikken en de opdracht Eenvoudig volume maken te selecteren. Sla het eerste venster van de Volume Creation Wizard over door op de knop "Volgende" te klikken en specificeer achtereenvolgens in de volgende dialoogvensters: - de grootte van het toegevoegde logische volume; - de gewenste stationsletter; - het geselecteerde bestandssysteem.

Stap 5

Bepaal of u het toegevoegde logische volume moet formatteren en bevestig de geselecteerde actie door op de knop Voltooien te klikken in het laatste venster van de wizard. Het proces wordt gestart, er zijn geen extra handmatige stappen nodig.

Aanbevolen: