Een Tweede Harde Schijf Toevoegen

Inhoudsopgave:

Een Tweede Harde Schijf Toevoegen
Een Tweede Harde Schijf Toevoegen

Video: Een Tweede Harde Schijf Toevoegen

Video: Een Tweede Harde Schijf Toevoegen
Video: Hoe maak ik mijn schijf zichtbaar in Windows? 2024, April
Anonim

Vroeg of laat raakt de ruimte op elke, zelfs een zeer capacitieve harde schijf, op. U kunt natuurlijk enkele van de bestanden verwijderen of ze op schijven branden. Maar u kunt gewoon een andere harde schijf installeren, wat u de moeite bespaart om bestanden te verwijderen. Bovendien kan extra schijfruimte nooit kwaad.

Een tweede harde schijf toevoegen
Een tweede harde schijf toevoegen

Noodzakelijk

  • - harde schijf;
  • - schroevendraaier.

instructies:

Stap 1

De eerste stap is om te beslissen over de interface van de harde schijf. Tegenwoordig zijn bijna alle harde schijven aangesloten via de SATA-interface. Of uw moederbord een SATA-interface heeft, kunt u vinden in de instructies ervoor.

Stap 2

Koppel uw computer en alle apparaten die erop zijn aangesloten los van het stopcontact. Verwijder de kap van de systeemeenheid en leg deze op zijn kant. Dit maakt het voor u gemakkelijker om toegang te krijgen tot de moederbordinterfaces. Zoek daarna de SATA-interfaces erop. In de regel zijn er meerdere. Om het gemakkelijker te vinden, kun je het bordschema gebruiken als je er een hebt.

Stap 3

Zodra de SATA-interface is gevonden, sluit u het ene uiteinde van de SATA-kabel erop aan. Plaats de harde schijf in een leeg compartiment op de computerbehuizing. Sluit daarna het andere uiteinde van het snoer aan op de harde schijf.

Stap 4

De harde schijf is nu aangesloten. Het blijft om de stroom aan te sluiten. Er moet een SATA-draad tussen de voedingsdraden zijn. Je moet niet verwarren, want alleen deze draad past op de harde schijf. Sluit hem aan op het apparaat. Hiermee is het installatieproces van de harde schijf voltooid.

Stap 5

Als je moederbord nog steeds geen SATA-interface heeft, of je hebt een harde schijf met een ATA-interface, dan is de verbindingsprocedure in dit geval niet veel anders. Sluit de ATA-lintkabel aan op het moederbord en het andere uiteinde van de lintkabel op de harde schijf. Sluit daarna de voeding aan. Als je geen vrije ATA-poort hebt, kun je een ATA-kabel gebruiken, waarmee je meerdere ATA-apparaten op één interface kunt aansluiten. Deze kabels moeten bij uw moederbord worden geleverd. U kunt ze ook in computerwinkels kopen.

Stap 6

Sluit de klep van de systeemeenheid nadat u de harde schijf hebt aangesloten. Sluit alle apparaten aan op uw computer. Zet uw pc aan en het besturingssysteem zal automatisch alle benodigde stuurprogramma's installeren.

Aanbevolen: