Een Logische Schijf Toevoegen

Inhoudsopgave:

Een Logische Schijf Toevoegen
Een Logische Schijf Toevoegen

Video: Een Logische Schijf Toevoegen

Video: Een Logische Schijf Toevoegen
Video: Nieuwe partitie maken met Schijfbeheer 2024, April
Anonim

De procedure voor het maken of toevoegen van een nieuwe logische schijf of partitie van een bestaand volume op een computer met Windows is geclassificeerd als standaard en kan worden uitgevoerd met behulp van standaard systeemtools. Het is ook mogelijk om gespecialiseerde toepassingen aan te trekken.

Een logische schijf toevoegen
Een logische schijf toevoegen

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Configuratiescherm". Open de link "Beheer" door te dubbelklikken met de muis en vouw het knooppunt "Computerbeheer" ook uit door te dubbelklikken.

Stap 2

Gebruik een alternatieve methode om de computerbesturingsfunctie op te roepen. Ga hiervoor naar het dialoogvenster "Uitvoeren" in het hoofdmenu "Start" en voer de waarde compmgmt.msc / s in de regel "Openen" in. Bevestig de uitvoering van de geselecteerde actie door op de knop OK te klikken.

Stap 3

Vouw de groep Computerbeheer (lokaal) in de consolelijst uit en selecteer Opslagapparaten. Gebruik de opdracht "Schijfbeheer" en open het contextmenu van het niet-geselecteerde gebied op het hoofdvolume door met de rechtermuisknop te klikken. Specificeer het item "Sectie maken".

Stap 4

Roep het contextmenu van vrije ruimte in het extra volume op door met de rechtermuisknop te klikken en "Logische schijf maken" te selecteren. Sla het eerste dialoogvenster van de wizard over door op Volgende te klikken en pas het selectievakje toe op het veld Logische schijf in het volgende venster. Volg alle aanbevelingen van de wizard.

Stap 5

Keer terug naar het hoofdsysteemmenu "Start" om de alternatieve bewerking van het toevoegen van een logische schijf uit te voeren en ga opnieuw naar het dialoogvenster "Uitvoeren". voer de cmd-waarde in de regel "Openen" in en bevestig de lancering van het hulpprogramma "Opdrachtregel" door op de knop OK te klikken.

Stap 6

Voer de waarde diskpart in het Windows-opdrachtinterpretertestvak in en voer vervolgens de waardelijstschijf in de opdrachtregel van het hulpprogramma Diskpart in. Bepaal het volume om de partitie toe te voegen en voer de waarde select disk diskname in het tekstvak in om de geselecteerde optie in te stellen.

Stap 7

Typ bij de opdrachtprompt create partitie logische grootte = gewenste_schijfgrootte offset = offset_volume_start_in_bytes noerr en druk op Enter.

Stap 8

Wijs de gewenste letter toe aan het logische station dat u aan het maken bent met behulp van de syntaxis assign letter = selected_volume letter.

Aanbevolen: