Een Harde Schijf Toevoegen

Inhoudsopgave:

Een Harde Schijf Toevoegen
Een Harde Schijf Toevoegen

Video: Een Harde Schijf Toevoegen

Video: Een Harde Schijf Toevoegen
Video: Toevoegen van een harde schijf in Windows. 2024, Mei
Anonim

Het probleem van onvoldoende ruimte op de harde schijf is een bron van hoofdpijn voor veel gebruikers van pc's. Vooral nu, wanneer er een tendens is om de kwaliteit van mediabestanden te verbeteren en de snelheid van internet je in staat stelt om ze in grote hoeveelheden te downloaden. Zelfs met grote schijven is het vaak niet genoeg om slechts één medium te doen. De uitweg uit deze situatie is om een extra harde schijf te kopen en te installeren.

Een harde schijf toevoegen
Een harde schijf toevoegen

instructies:

Stap 1

Kies het model harde schijf dat bij u past - laat u leiden door de capaciteit, het geluidsniveau dat ze uitstoten, de verbindingsmethode, de snelheid van het opnemen van informatie, de reputatie van de fabrikant en, natuurlijk, de beoordelingen van de eigenaren.

Stap 2

Sluit de computer af, koppel hem los van de stroombron. Draai alle bestaande bouten los waarmee de zijwanden van de systeemeenheid zijn bevestigd. Open de koffer en lees de inhoud aandachtig.

Stap 3

Besteed speciale aandacht aan het aansluiten van kabels op een bestaande harde schijf. Kies een locatie voor de nieuwe schijf - deze moet zodanig zijn dat de draden die ernaartoe leiden niet breken en het moederbord niet raken. Zorg er ook voor (tijdens het gebruik wordt de harde schijf heet genoeg) dat de lucht die uit de ventilator komt bij de nieuwe harde schijf komt. Als je geen extra hardeschijfkoeler hebt, kun je er het beste een aanschaffen.

Stap 4

Bevestig de nieuwe harde schijf in de geselecteerde positie met de bevestigingsmiddelen die u hebt. Als ze niet bij de schijf zijn geleverd, is het beter om niet de eerste schroeven te gebruiken die in maat passen, wees niet te lui en ga naar een computerwinkel - daar kunt u speciale schroeven kopen die zijn ontworpen om precies harde schijven te monteren. Probeer de harde schijf zo strak mogelijk op de computerkast te schroeven.

Stap 5

Sluit de lintkabel van het moederbord aan op de harde schijf - deze wordt bij de harde schijf geleverd. Sluit ook de draden aan die van de voeding komen. Wees voorzichtig bij het aansluiten van de lussen - niets mag ze hinderen en er mag niet aan worden getrokken.

Stap 6

Zet uw computer aan. In eerste instantie wordt de aanwezigheid van een nieuwe harde schijf niet gedetecteerd door het systeem, er is niets om je zorgen over te maken. Open het menu "Start" of klik op het "Bureaublad" met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer". Selecteer "Nieuwe lokale schijf toewijzen".

Stap 7

In het geopende venster ziet u aan de rechterkant alle schijven en partities die door het systeem zijn gevonden. Kies onder hen "Disk X" (x is een serienummer dat kan variëren afhankelijk van de configuratie van de computer), er tegenover staat Unallocated. Klik met de rechtermuisknop in het grijze vak er tegenover en selecteer het menu-item "Installeren".

Stap 8

Bepaal de grootte van de partities en het aantal volumes van de nieuwe harde schijf, voer de parameters in die u hebt gekozen in het toekomstige configuratiedialoogvenster dat verschijnt. Kies een bestandssysteem voor het formatteren, het beste van alles - NTFS. Geef de harde schijf of partities een naam. Start het proces door op de volgende knop te klikken.

Stap 9

Start uw computer opnieuw op, controleer de werking van de nieuwe hardware.

Aanbevolen: