Hoe Een Diskette Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Diskette Te Herstellen
Hoe Een Diskette Te Herstellen

Video: Hoe Een Diskette Te Herstellen

Video: Hoe Een Diskette Te Herstellen
Video: Computer Help u0026 Solutions : How to Copy a File From a Floppy Disk or CD 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel manieren om informatie van de ene computer naar de andere over te brengen. Schrijven naar een diskette is niet de meest populaire van hen, omdat het medium zelf erg onbetrouwbaar is. Sommige overheidsorganisaties accepteren echter nog steeds elektronische documenten alleen op diskettes. Er kan zich een situatie voordoen waarin u enkele gegevens moet herstellen die lange tijd op diskettes waren opgeslagen en toen plotseling nodig waren.

Hoe een diskette te herstellen
Hoe een diskette te herstellen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - floppydisk;
  • - EasyRecovery Professional-programma;
  • - bestandsbeheerder Total Commander.

instructies:

Stap 1

Plaats de floppydisk in de floppydrive. Open Total Commander of een andere soortgelijke bestandsbeheerder. Boven aan het scherm ziet u een venster waarin u de schijfnaam moet instellen. Zet de letter a. In het ergste geval ziet u een teken dat de schijf niet is gevonden. In dit geval kan er niets worden hersteld; de floppydisk moet worden weggegooid. Met elke andere optie kunt u proberen de media zelf te herstellen, of op zijn minst de informatie.

Stap 2

Zelfs nadat de schijf is gedetecteerd, kan de computer de bestanden erop niet zien. Misschien kan EasyRecovery Professional u helpen. Installeer het en voer het uit. Aan de linkerkant van het scherm ziet u een menu. Selecteer de optie "Gegevensherstel". In de Engelse versie is dit RawRecovery.

Stap 3

Voordat u aan het werk gaat, biedt het programma u aan om de gegevens op een andere schijf op te slaan. U zult het hiermee eens moeten zijn. Het is niet de moeite waard om gegevens op een residente schijf op te slaan. Klik OK. Er verschijnt een nieuw venster voor je. Kies "Floppy Disk A" of gewoon "A". Controleer de bestanden die u wilt behouden en de partitie op uw harde schijf. Dit kan via de optie "Bladeren".

Stap 4

De volgende stap is het kopiëren van de gegevens. Het programma zal het zonder jou doen, omdat je alles al hebt voorbereid. U hoeft alleen maar op de knop "Voltooien" te klikken zodra alle bestanden in de daarvoor bestemde map staan. Dan zal het programma vragen of het nodig is om de herstelde bestanden op te slaan voor verder werk. In ieder geval zijn ze al naar schijf gekopieerd, dus je kunt "Ja" of "Nee" antwoorden. Sluit het programma en doe wat je wilt met de bestanden.

Aanbevolen: