Een Afbeelding Naar Een Diskette Schrijven

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Naar Een Diskette Schrijven
Een Afbeelding Naar Een Diskette Schrijven

Video: Een Afbeelding Naar Een Diskette Schrijven

Video: Een Afbeelding Naar Een Diskette Schrijven
Video: Word - Tekst op afbeelding 2024, Mei
Anonim

Een diskette-image is een bestand dat informatie opslaat over de inhoud van alle tracks op een diskette. Meestal heeft zo'n bestand de extensie IMG. Hoe u het overzet naar een echte diskette hangt af van het besturingssysteem dat u gebruikt.

Een afbeelding naar een diskette schrijven
Een afbeelding naar een diskette schrijven

instructies:

Stap 1

Voordat u de afbeelding naar een echte diskette overzet, moet u ervoor zorgen dat het bestand 1.474.560 bytes groot is als het bedoeld is om naar een 3,5-inch diskette met hoge dichtheid te worden geschreven. Afbeeldingen voor andere formaten en dichtheden van diskettes kunnen in grootte variëren. Houd er rekening mee dat de ingepakte afbeelding een aanzienlijk kleiner volume kan hebben dan de uitgepakte afbeelding. Dit is te wijten aan het feit dat informatie mogelijk niet alle ruimte op de diskette in beslag neemt.

Stap 2

Bereid een diskette voor die geen slechte sectoren heeft. Installeer het in het schijfstation van de computer, na het verwijderen van de schrijfbeveiliging, indien aanwezig.

Stap 3

Als je Linux gebruikt, gebruik dan het volgende commando: dd if = image.img of = / dev / fd0 / dev / fd1 Als er fouten optreden tijdens het schrijven, probeer het dan opnieuw. Als het opnieuw mislukt, vervangt u de diskette.

Stap 4

Gebruik voor DOS- of Windows-besturingssystemen tot en met 98 het hulpprogramma rawrite. Het is niet inbegrepen in de leveringsset van dit besturingssysteem (uitzonderingen zijn FreeDOS), en het moet eerst worden gedownload, bijvoorbeeld van de volgende pagina: https://dos.org.ru/software/RaWrite/ Voer dit hulpprogramma uit zonder eventuele parameters. Wanneer u hier voor de eerste keer om wordt gevraagd, voert u het volledige pad naar het afbeeldingsbestand in. Voer bij de tweede prompt de stationsnaam in (a: of b:). Wacht tot het einde van het herschrijven, en in het geval van een mislukte voltooiing, ga verder zoals beschreven in de vorige stap.

Stap 5

Als u een ander Windows-besturingssysteem gebruikt dan 95 of 98, gebruikt u het hulpprogramma RawWrite (met twee letters "w"): https://www.chrysocome.net/rawwrite Het heeft een grafische interface. Na het starten van het programma selecteert u handmatig het station en de afbeelding, configureert u aanvullende parameters en begint u met opnemen.

Aanbevolen: