Hoe Maak Je Een Dos-diskette Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Dos-diskette Aan
Hoe Maak Je Een Dos-diskette Aan

Video: Hoe Maak Je Een Dos-diskette Aan

Video: Hoe Maak Je Een Dos-diskette Aan
Video: Copying 5 1/4" Floppy Disks on Tandy 1000 SX Computer With MS-DOS 3.2 Diskcopy 2024, Mei
Anonim

Een DOS-diskette kan worden gebruikt om taken op te lossen voor het flashen van het BIOS van het moederbord van uw computer en het testen van het daarin geïnstalleerde RAM. Het kan ook worden gebruikt om een nieuw besturingssysteem te installeren of om programma's uit te voeren die zijn ontworpen om met de harde schijf van het systeem te werken. Het is mogelijk om zo'n diskette te maken met Windows zelf.

Hoe maak je een dos-diskette aan
Hoe maak je een dos-diskette aan

Noodzakelijk

Windows-besturingssysteem, diskettestation, diskette

instructies:

Stap 1

De eerste stap bij het maken van een MS DOS-diskette is het starten van Windows Verkenner. Doe dit door te dubbelklikken op de snelkoppeling "Deze computer" op uw bureaublad. U kunt de sneltoetsen gebruiken die aan deze actie zijn toegewezen - druk op de combinatie van CTRL en de Russische letter "U" (Latijnse "E").

Stap 2

Plaats de diskette in het diskettestation waar u de benodigde bestanden wilt plaatsen. Zorg ervoor dat deze vooraf niet tegen schrijven is beveiligd.

Stap 3

Klik in Verkenner met de rechtermuisknop op dit station. Er valt een contextmenu uit, waarin u het item "Formaat" moet selecteren.

Stap 4

Hierdoor wordt het instellingenvenster voor de opmaakbewerking geopend. Hier heb je een installatie-item helemaal onderaan nodig met de naam "Een MS-DOS-opstartschijf maken". Zet er een vinkje voor. Alle andere instellingen kunnen worden achtergelaten in de vorm waarin ze aan u werden gepresenteerd door het formatteringshulpprogramma van het besturingssysteem.

Stap 5

Om de procedure voor het maken van een opstartbare diskette met schijfbesturingssysteembestanden te starten, klikt u op de knop "Start".

Stap 6

Als alternatief voor de standaardmethode van het besturingssysteem kunt u geüpgradede DOS-diskettes downloaden van internet. Ze bevatten extra apparaatstuurprogramma's, testprogramma's, bestandsbeheerders, enz. En bovendien werden er ongebruikte componenten uit verwijderd, die het besturingssysteem standaard naar een diskette schrijft. Een van de opties is bijvoorbeeld te vinden hier.

Aanbevolen: