Hoe Een Diskette Te Formatteren Format

Inhoudsopgave:

Hoe Een Diskette Te Formatteren Format
Hoe Een Diskette Te Formatteren Format

Video: Hoe Een Diskette Te Formatteren Format

Video: Hoe Een Diskette Te Formatteren Format
Video: How to Format a Drive using Command Prompt/Diskpart | Any Windows OS 2024, Mei
Anonim

U hoeft geen stapel literatuur te lezen om een diskette te formatteren. Het enige wat u hoeft te doen is de floppydisk in de floppydrive te steken en er wat aan te manipuleren.

Hoe een diskette te formatteren format
Hoe een diskette te formatteren format

Noodzakelijk

Computer, diskette

instructies:

Stap 1

Zodra u een diskette in een winkel koopt, moet u deze formatteren voordat u bepaalde informatie naar het apparaat kunt schrijven. Zorg ervoor dat het venster open is (in de benedenhoek van de diskette) voordat u de diskette in de diskettedrive plaatst. Als het venster gesloten is, opent u het gewoon en plaatst u het apparaat in de schijf.

Stap 2

Wanneer de diskette voor het eerst wordt geopend, gebeurt er niets. Je moet het formatteren. Om dit te doen, moet u de volgorde van de volgende stappen volgen. Start de map "Mijn Computer" vanaf het bureaublad. In het geopende venster ziet u een snelkoppeling naar de aangesloten schijf (standaard wordt de schijf door het systeem gedefinieerd als "Schijf 3, 5 A"). Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling van de diskettedrive.

Stap 3

Er wordt een menu geopend van schijf A. Onder alle opties voor mogelijke bewerkingen, moet u de functie van het formatteren van de floppydisk selecteren (aangeduid als "Formatteren"). Stel in het venster dat verschijnt de gewenste parameters in voor het formatteren en start het proces.

Stap 4

Het formatteren duurt meestal niet lang (1-10 seconden). Nadat deze handeling is voltooid, kunt u de benodigde informatie naar de floppydisk schrijven. Het belangrijkste nadeel van floppy disks is het feit dat ze extreem onbekwaam en van korte duur zijn bij actief gebruik.

Aanbevolen: