Een Schijf Formatteren Vanaf Een Diskette

Inhoudsopgave:

Een Schijf Formatteren Vanaf Een Diskette
Een Schijf Formatteren Vanaf Een Diskette

Video: Een Schijf Formatteren Vanaf Een Diskette

Video: Een Schijf Formatteren Vanaf Een Diskette
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel manieren om de harde schijf van uw computer of specifieke partities te formatteren. In de meeste gevallen kunt u het zelfs doen zonder extra programma's te installeren. Helaas zijn sommige methoden alleen beschikbaar met bepaalde apparaten.

Een schijf formatteren vanaf een diskette
Een schijf formatteren vanaf een diskette

Noodzakelijk

  • - Diskettestation;
  • - floppydisk.

instructies:

Stap 1

Als ze met relatief oude computers werken, gebruiken ze vaak floppydisks om in DOS-modus op te starten. Open het menu "Deze computer" en zoek het pictogram van het geïnstalleerde diskettestation. Steek er een willekeurige scratchdiskette in. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteer "Formaat".

Stap 2

Vink het vakje aan naast "Maak een MS-DOS-opstartschijf" en klik op de knop "Start". Na het voltooien van dit proces is uw opstartdiskette klaar voor gebruik.

Stap 3

Als het nodig is om een harde schijfpartitie te formatteren, plaatst u de diskette in de diskettedrive en zet u de computer aan. Open het BIOS-menu door op de gewenste functietoets te drukken die door de fabrikanten van het moederbord van de computer is geleverd. Selecteer het menu Geavanceerde instellingen of Opstartopties. Zoek het item First Boot Device en stel de Floppy-parameter ervoor in. Dit is nodig om de diskette te starten voordat u het besturingssysteem binnengaat.

Stap 4

Sla uw BIOS-menu-opties op en start uw computer opnieuw op. Na een tijdje zal het programma dat eerder naar de diskette is geschreven starten en verschijnt er een opdrachtpromptvenster op het scherm. Voer het tekenreeksformaat X: in en druk op de Enter-toets. In dit geval is X de letter van de schijfpartitie die wordt geformatteerd. Als u informatie volledig van de harde schijf moet verwijderen, voert u de opdracht formatteren meerdere keren uit, waarbij u alle partities van de harde schijf één voor één specificeert.

Aanbevolen: