Hoe Een Mesh Te Bouwen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Mesh Te Bouwen
Hoe Een Mesh Te Bouwen

Video: Hoe Een Mesh Te Bouwen

Video: Hoe Een Mesh Te Bouwen
Video: TP-Link Deco M4: Goedkope én goede mesh netwerkkit!? 2024, Mei
Anonim

Met de ontwikkeling van internettechnologieën hebben allerlei lokale netwerken wortel geschoten in ons leven. In elk kantoor, grote winkel en vele andere plaatsen zijn de eenvoudigste netwerken zeker aanwezig. Het is heel eenvoudig om zelf een lokaal netwerk op te bouwen. Om dit te doen, moet je een minimale set apparaten hebben en een beetje kennis op het gebied van netwerken. Gezien het feit dat zelfs binnen de grenzen van hun eigen appartement veel mensen meerdere laptops of pc's gebruiken, wordt het onderwerp van het creëren van een netwerk zeer relevant.

Hoe een mesh te bouwen
Hoe een mesh te bouwen

Noodzakelijk

  • netwerk kabels
  • Wi-Fi-adapters
  • Wifi router

instructies:

Stap 1

Selecteer het type van het toekomstige lokale netwerk. Benadruk uw aandacht op de beschikbaarheid van apparaten die kunnen werken met draadloze Wi-Fi-technologieën. Als u mobiele pc's tot uw beschikking heeft, moet prioriteit worden gegeven aan een gemengd type lokaal netwerk. Koop een wifi-router.

Stap 2

Installeer de router op een zodanige plaats dat het signaal alle vereiste punten bereikt. Het is het beste om dit in het midden van de kamer te doen. Sluit hem met een netwerkkabel aan op een willekeurige laptop of computer en open de instellingen. Open hiervoor uw browser en voer het volgende opschrift in de adresbalk in: https:// IP-adres van de router. U kunt het IP-apparaat vinden in de instructies ervoor.

Stap 3

Open de draadloze instellingen. In de Engelse versie heet dit item "Wireless Internet Setup". Geef je router een permanent (statisch) IP-adres en schakel het draadloze toegangspunt in. Zorg ervoor dat u een wachtwoord instelt voor zowel de router zelf als het draadloze netwerk.

Stap 4

Verbind alle vereiste mobiele apparaten met de hotspot die je hebt gemaakt. Open hiervoor het zoeken naar draadloze netwerken, waarvan het pictogram zich in de rechterhoek van het snelle toegangspaneel bevindt.

Stap 5

Nu blijft het om stationaire pc's aan te sluiten. U kunt Wi-Fi-adapters kopen waarmee u verbinding kunt maken met draadloze netwerken. Als je geen extra geld wilt uitgeven, sluit dan computers aan op de router met netwerkkabels.

Stap 6

Zoek de TCP/IP-instellingen voor uw lokale of draadloze netwerk. Als uw router de DHCP-functie niet ondersteunt, voer dan een statisch IP-adres in. Het moet een vierde cijfer afwijken van het routeradres. Herhaal deze handeling op alle computers en laptops.

Aanbevolen: