Hoe Een Server Te Bouwen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Server Te Bouwen
Hoe Een Server Te Bouwen

Video: Hoe Een Server Te Bouwen

Video: Hoe Een Server Te Bouwen
Video: How to Build a Home Server Part 1: Picking the right Components 2024, April
Anonim

Vroeg of laat heeft iedereen die zich bezighoudt met internetprojecten een idee om zijn eigen server te maken. En hier kun je valkuilen tegenkomen, want de architectuur van de server moet anders zijn dan de architectuur van een gewone thuiscomputer.

Hoe een server te bouwen
Hoe een server te bouwen

Het is nodig

Koffer met voeding, moederbord, processor, koelers, RAM, harde schijven

instructies:

Stap 1

Voordat u de server in elkaar zet, moet u beslissen of u een case of een platform wilt nemen. Het platform is een speciaal aangepast moederbord en de behuizing zelf. Voor een meer geschikte montage is het beter om een behuizing te kopen met een voedingseenheid en een aparte inhoud ervoor.

Stap 2

De voeding moet minimaal 350-400W zijn om de belasting te kunnen weerstaan (als de server 4 harde schijven heeft, zal deze minimaal 400W zijn).

Stap 3

Selecteer na het installeren van de voeding het moederbord. Het bord moet een serverbord zijn, omdat: in zijn structuur verschilt het van borden voor thuiscomputers (meer keramiek voor koeling en het verwijderen van overtollige elektriciteit). Serverborden hebben soms meer netwerkpoorten en SATA-aansluitingen. Bij het kiezen van een bord voor een server, is het noodzakelijk om modellen te kiezen waarin het geheugen zich loodrecht op de kastwand bevindt. Dit draagt bij aan een betere koeling.

Stap 4

Selecteer vervolgens een processor voor het moederbord (op socketnummer) en een koeler. De koeler moet worden gekozen voor het uitblazen van warme lucht - een koeler voor de server blaast hete lucht verticaal uit en niet zijwaarts. Bij het installeren van de koeler dien je koelpasta aan te brengen tussen het koellichaam en de processor. De radiator is geïnstalleerd met ribben loodrecht op de achterwand van de kast, zodat deze door andere koelers kan worden geblazen.

Stap 5

Vervolgens wordt RAM geïnstalleerd, bij voorkeur minimaal 4 gigabyte voor standaardbehoeften en minder belasting, en vervolgens worden harde schijven van de vereiste grootte geïnstalleerd. Voor beveiliging en informatiebeveiliging is het aan te raden om meerdere harde schijven te combineren tot een RAID-array en eventueel een cd-rom aan te sluiten. De server is klaar.

Aanbevolen: